george simion

Cand unionismul doare. Cum l-a batut George Simion pe un student din RM

În timp ce unii dintre noi se delectau cu o carte bună, alții își beau ceaiul de seară, iar ceilalți citeau vreo postare, vreun comentariu sau vreun articol mustind de patriotism, George Simion și câțiva parteneri ai săi, îi cărau picioare în coaste lui Nicu Țibrigan, chiar în sediul asociației 21 decembrie, unde l-au invitat prietenește și ipocrit sub un pretext mincinos, l-au închis și l-au bătut. 

Iată ce scrie Nicu pe blogul său, de la persoana a treia:

În seara zilei de 7 februarie 2012, un membru al Ligii Studenţilor Basarabeni din Bucureşti, pe numele său Nicolae Ţibrigan, a fost convocat la o discuţie pe marginea unionismului  de amicul său George Simion, un militant activ pentru reunificarea României cu Basarabia – obiectiv pe care şi-a propus să-l împlinească prin câteva proiecte personale re-brand-uite din 2006 încoace.

Ideile celor doi n-au concordat, motiv pentru care George Simion, ajutat de un alt militant platformist, Cătălin Gheorghe, au încercat să-i bage basarabeanului  în cap necesitatea unirii prin metode caracteristice lor – o bătaie bună pentru a-l convinge pe ”neadaptatul” Ţibrigan că nu se poate glumi cu unionismul, așa cum îl înțeleg ei. Nu vă gândiți la o bătaie prietenească pe umăr, ci la un act huliganic (caracteristic pentru patronul magazinului Hooligans) din care au rezultat nu doar vânătăi, ci şi coaste fisurate.

Faptele, nu vorbele, s-au  produs la sediul Asociaţiei 21 decembrie 1989, acolo unde un revoluţionar aflat în plină grevă a foamei, Doru Mărieş, alături de alți 2 necunoscuți, au intervenit blocând uşa pentru ca Ţibrigan să nu poată părăsi procesul de ”re-educare”.

L-au acuzat pe românul de peste Prut că lucrează pentru niște indivizi despre care Țibrigan nu mai auzise şi că vrea să distrugă platforma doar pentru că acesta redactase comunicatul Ligii Studenţilor Basarabeni din Bucureşti prin care organizaţia anunţa că se retrage din Platforma Civică „Acţiunea 2012”.

Dincolo de pretextele incredibile ce au stat la baza acestei „mame de bătaie” aplicată unui „moldovean împuţit” (cum l-a alintat, în timp ce-l lovea, Simion pe Ţibrigan), gravitatea situaţiei este sesizabilă cu ochiul liber. Acum aşteptăm ca legea să se ocupe de aceşti infractori.

Dacă vrei Unire şi ai ţeluri atât de nobile, de ce să bați tineri cu aceleași idealuri?

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.