Cel mai tare din parcare om al anului 2011

Chiar dacă e la modă, eu tot scriu despre asta.

Opțiunile mele pentru omul anului 2011, așa cum sunt prezentate de VIP Magazin, sunt următoarele:

Politicianul anului – Dorin CHIRTOACĂ. Merită mai mult decât oricare alt politician din întreg spațiul românesc, pentru că munca, onoarea și viziunea sa îl recomandă.

Femeia anului – boicotez din cauza numelor pe care le văd.

Managerul anului – Alexandru MACHEDON. Merită fie și pentru că a sa companie a făcut un salt imens în recenții câțiva ani. Iar asta presupune multă muncă. Să nu uităm nici de pateneriatul cu Primăria în urma căruia ne-am ales cu wireless gratuit prin parcuri.

Artistul anului – Cătălin JOSAN. Merită pentru că a face muzică Pop bună este un mare atu și pentru că e mai inteligent decât ceilalți, care calcă tare des prin străchini.

Businessman-ul anului – Natalia VRABIE. Merită pentru că-și menține banca în formă ani în șir.

Fața TV a anului – Alecu MĂTRĂGUNĂ. Merită pentru că nu e o pițipoancă agramată, pentru că are dicția și tonalitatea potrivite și pentru că știe ce e aia muzică bună.

Liderul de opinie al anului – Anatol ȚĂRANU. Merită pentru că are experiența, viziunea și demnitatea pe care știe să le promoveze echilibrat și accesibil.

Descoperirea anului – Valentina NAFORNIȚĂ. Merită pentru că talentul și modestia ei se împletesc foarte frumos cu munca pe care o depune.

Rebelul anului – Oleg BREGA. Merită fie și pentru întreaga sa carieră de rebel, în toate condițiile posibile.

Blogger-ul anului – Eugeniu LUCHIANIUC. Merită pentru că e mereu conectat și pentru că e al naibii de greu să-l convingi de ceva. Aș fi preferat, totuși, să văd și alte nume.

Și pentru că nu mă pot abține de la comentarii privind atitudinea și capacitățile redactorilor…

Încă din abstract, ni se dă drept exemplu unul dintre concurenți, o anumită domnișoară x care ciuntește limba română cu fiecare ocazie pe la TV și radio.

La categoria ”Artistul anului” au fost trecuți doar oameni care cântă, or arta nu presupune doar muzică. Sau mă rog, ceea ce unii numesc ”muzică”.

”Fața TV a anului” este o calchiere. Ar fi fost mai indicat să fie denumită categoria ”Omul de televiziune al anului”.

Nu există cuvântul ”Busnessmanul”. Corect ar fi fost să stea scris ”Businessman-ul”. Este un cuvânt de proveniență străină, iar în română a fost însușit în forma ”businessman”. Cratima de dinaintea lui ”ul” se datorează faptului că e un termen străin limbii române.

6 thoughts on “Cel mai tare din parcare om al anului 2011

  1. In concluzie, Luchianuc nu merita deloc a fi considerat Blogger-ul Anului. E ceva naucitor, de neinteles cum o multime de basarabeni sa-l considere pe Luchianuc Blogger-ul Anului. Inseamna, parerea mea ca societatea moldoveneasca care l-a ridicat in slavi pe Luchianuc este de-o pregatire primitiva.

  2. Scriai draga Tudor de a domnisoara x care ciunea limba romana. Nu ai vazut nenumaratele articole ale lui Luchianuc in care la randu-i Eugen ciuntea limba romana? Pe voxpublika.md, cititori l-au atentionat de nnumarate ori cu privire la ortografie, structura etc. Ma asteptam sa pomenesti pe langa acea doamna x si de Luchianuc ca ciunteste limba romana. Sa-nteleg ca nu l-ai criticat fiindca a fost membrul juriului acelui concurs despre limba romana? Parca nu demult scriai pe undeva ca esti obiectiv. Nu pe facebook am vazut ca acolo blochezi romanii (cum m-ai blocat si pe mine), tot prin ceva blog comentai ca esti obiectiv… Acum Luchianuc nu mai scrie pe voxpublika.md probabil din cauza ca si-a dat seama in sfarsit ca lumea radea de prostiile ce le posta.

    1. Nu mi-am asumat rolul de aparator al lui Luchianiuc. Am ales bazandu-ma pe lista existenta de bloggeri, intelegi?
      Iar pe FB si pe alte surse administrate de mine interzic accesul nu al romanilor, dar al oamenilor nebuni si agresivi, indiferent de origine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.