Despre false probleme. De ce l-a batut G.Simion pe N.Tibrigan? | Tudor Cojocariu

Despre false probleme. De ce l-a batut G.Simion pe N.Tibrigan?

Arăta ieri prietenul și colegul Nicu Țibrigan că în seara de 7 februarie 2012, a fost bătut de George Simion și complicii săi, chiar în sediul asociației 21 decembrie din str. Batiștei, București. Între timp au apărut, cum era și firesc, mai multe reacții violente din partea unor colegi din țară, români din RM și ei, amenințări cu răfuiala fizică și insulte ale unor personaje exotice certate cu democrația și legea de pe plaiuri Bălțene, dar și dubii privind veridicitatea informațiilor prezentate în articol. Prin urmare, mă simt nevoit să fac niște precizări. Sigur, situația e mai mult decât regretabilă. Ea este tragică, pentru că indică asupra unor atentate grave împotriva democrației, a libertăților fundamentale ale omului, precum și asupra unor valori și idealuri seculare ale românilor, respectiv acelea de a locui împreună în bună pace și înțelegere și de a se dezvolta în cadrul civilizației europene.

Din păcate, însă, derapajele sunt generate de câțiva indivizi care își arogă titlul de unici și singuri unioniști, agresându-i verbal sau fizic pe ceilalți, care nu vor să participe în proiectele lor manipulatoare și dăunătoare. Rațiunea lor, dacă există vreuna, poate fi de orice natură. Mie unul, îmi scapă originea acesteia. Urmările activității lor, însă, sunt pe față. De exemplu, într-o seară de marți, 7 februarie 2012, în jurul orei 19:00, victima lor a fost invitată prietenește la sediul asociației, sub un fals pretext. Agresorii și victima se cunoșteau de mai multă vreme, au lucrat împreună și aveau, aparent, idealuri comune. Doar că victima a îndrăznit să nu fie de acord cu metodele prin care se putea ajunge la acel ideal. Desigur, îmi imaginez că în timp ce agresorii zbierau și cărau picioare în piept, victima nu avea cum să înțeleagă motivele torționarilor demni de beciurile NKVD-iste, cum zicea și victima într-un articol mai vechi. Adică, nu e ca și cum s-ar fi așezat la o masă și ar fi discutat bărbătește despre niște neînțelegeri și pretenții.

Așadar, Nicu a fost bătut de 2 indivizi, fiind ținut și închis de alți 3. E atât de simplu. Restul sunt speculații, interpretări și conflicte axiologice.

Agresiunea nu poate  fi purtată în contextul mai larg al Unionismului sau al Unirii, din simplul motiv că 2-3 indivizi violenți nu sunt singurii unioniști dintre Nistru și Tisa. Ei sunt doar câțiva, cei mai dăunători și periculoși. Și acest lucru trebuie să se știe, pentru ca niciodată să nu se mai întâmple cu nici un tânăr român așa ceva. Pericolele publice trebuie să fie izolate și punctum.

”Unionismul” care îl doare pe Nicu Țibrigan este totuna cu Moldova care îl durea și pe Damian Hâncu. Vorbim despre niște procese tragice, când o mână de oameni care pozează în altruiști și voluntari pentru o cauză nobilă, dau în cap dacă nu ești de acord cu ei. Comuniștii moldoveni au făcut la fel în aprilie 2009. I-au închis pe tineri și i-au bătut. Și ei tot români erau, doar că niște români mancurți și sălbatici. Au apărut și voci care le dădeau dreptate torționarilor. Nu cu asemenea valori se face apropierea dintre români, asta-i cert. Și e mare păcat.

Pe de altă parte, și mie mi-a fost greu să cred ce s-a întâmplat. Din acest motiv îi înțeleg pe cei care încă mai confundă imaginea falsă pe care și-au creat-o agresorii cu ceea ce chiar sunt agresorii. Partea bună este că și-au dat, în sfârșit, arama pe față. Partea proastă, însă, este că un om nevinovat a avut de suferit.

Mai jos vedeți rezultatele analizelor medicale și o înștiințare de la poliție care demonstrează că românul focșănean George Simion și complicii săi l-au bătut pe românul floreștean Nicolae Țibrigan.

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.