(doc)PL-Declaratie privind uzurparea puterii in Consiliul Municipal Chisinau de catre gruparea comunista

Mai jos regasiti declaratia Partidului Liberal din Republica Moldova cu privire la gravele incalcari ale Legii despre Administraţia Publica Locala savarsite de catre PCRM, PPCD, PSD si PUM.

In mod evident, gruparile respective pericliteaza bunul mers al lucrurilor in ceea ce priveste municipiul Chisinau, urmarindu-si propriile interese si ignorand vointa exprimata a cetatenilor.

 DECLARATIE

 privind uzurparea puterii în Consiliul Municipal Chişinau de către gruparea comunista

             Partidul Liberal (PL) condamna actul de trădare comis de către fracţiunea Partidului Social Democrat (PSD), care a intrat în cârdăşie cu comuniştii.

            După mai multe luni de sabotare a activităţii CMC (Consiliul Municipal Chişinau), PSD a trecut făţiş în tabăra Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM).

 Folosind metode de sorginte totalitara, încălcând flagrant Legea despre Administraţia Publica Locala (APL) mânaţi de obsesia de a pune în dificultate Coaliţia Democratica (CD) înaintea alegerilor parlamentare din 2009 şi având drept instrument fracţiunea PSD în cârdăşie cu  PCRM, PPCD şi PUM l-au demis din funcţie pe preşedintele CMC, Mihai Ghimpu.

 Vineri, 20 iunie 2008, la sfârşitul programului de lucru, secretarul CMC Valeriu Didencu, care conform Legii despre Administraţia Publica Locala este garantul legalităţii deciziilor adoptate de Consiliu, a contrasemnat decizia de demitere a lui Mihai Ghimpu din funcţia de preşedinte CMC şi decizia de alegere a lui Eduard Muşuc în calitate de preşedinte.    PL considera ca prin aceasta semnătura, au fost repetate ilegalităţile comise începând cu data de 6 iunie in CMC.

 Trădarea de către PSD a Coaliţiei Democratice din CMC confirma o data în plus că Hotărârea Consiliului Central al Partidului Liberal din anul 2003 de a nu face alianţe cu partidele conduse de persoane ce au făcut parte din nomenclatura comunista, au colaborat cu structurile sovietice de ocupaţie sau au votat pentru o guvernare comunista, este o decizie justa şi corecta.

 Totodată PL considera că acţiunea de trădare a PSD a adus mai multă claritate asupra adevăratei feţe a conducerii acestui partid care în campania din alegerile locale din 2007 se declara anticomunista. PSD condus de Dumitru Braghiş si Eduard Muşuc este o unealta a comuniştilor în scenariul de răfuială cu Coaliţia Democratica, lucru confirmat de presiunile exercitate asupra Consiliului Municipal de reprezentantul Ministerului Administraţiei Publice Locale, Ghenadie Gluşcenco, de prezenta frecventa a lui Eduard Muşuc la posturile de TV controlate de  guvernarea comunista, si inclusiv prin întrevederea de luni, 23 iunie, a preşedintelui Vladimir Voronin cu Eduard Muşuc.

În situaţia creată, Biroul Permanent al PL a decis trecerea  fracţiunii PL din CMC în Opoziţie fata de noua coaliţie formata: PCRM, PPCD, PSD si PUM.

           PL declara cu fermitate ca va acţiona în continuare în interesul cetăţenilor Municipiului Chişinau şi a tuturor locuitorilor Republicii Moldova pentru a duce la bun sfârşit schimbarea in bine, ceea ce presupune o Guvernare Democratica în locul Guvernării Comuniste după alegerile parlamentare din 2009.

24 iunie 2008,  Chişinau

 

 

Declaratie privind uzurparea puterii in Consiliul Municipal Chisinau de catre gruparea comunista 

Stire pe Unimedia 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *