(foto)Lansarea la București a volumului ”Despre Geopolitică”, de Oleg Serebrian | Tudor Cojocariu

(foto)Lansarea la București a volumului ”Despre Geopolitică”, de Oleg Serebrian

dsc06603

Luni seara a avut loc lansarea volumului Despre geopolitică, scris de politologul Oleg Serebrian. Evenimentul a fost găzduit de librăria Mihai Eminescu din centrul Bucureștiului, aceeași locație unde a fost lansată cu puțin timp în urmă o altă lucrare importantă ce abordează problematica Republicii Moldova în contextul geopoliticii mondiale, Cine suntem noi? de Dan Dungaciu. Astfel, editura Cartier, care își are sediul la Chișinău, își începe în forță activitatea în acest an 2009, îmbogățindu-și gama Istoric prin două noi apariții marcante. Și de această dată sala librăriei a fost foarte aglomerată. Evenimentul i-a reunit pe mulți dintre cei interesați de subiect – români bucureșteni, dar și români basarabeni deopotrivă care au urmărit cu viu interes atât expunerile vorbitorilor principali, cât și dezbaterea ivită în mod firesc, dată fiind complexitatea subiectelor abordate.

Armand Gosu, redactor la Revista 22 a ținut să evidențieze nevoia unui asemenea demers având în vedere actuala situație din domeniul geopoliticii. Ținând cont de faptul că domeniul geopoliticii din România duce lipsă de apariții originale și contribuții proprii ale autorilor români, lansarea unui asemenea volum pe piața din țară trebuie să fie primită cu atenția cuvenită.La rândul său, conferențiarul Dan Dungaciu, a încercat să atragă atenția asupra faptului că autorul reușește să combine cu succes activitatea sa științifică și cea de om politic. ”Probabil că cel mai dur critic al politicianului Oleg Serebrian este insuși profesorul Oleg Serebrian”, a menționat zâmbind sociologul.

 

Cel care a încheiat prezentarea a fost chiar autorul, care a făcut o trecere în revistă a principalelor repere și motivația care au stat la baza acestui demers. Politologul consideră că ceea ce se întâmplă acum la est de Prut ar putea constitui o bază complexă de cercetare psihologică, or toate indiciile arată că anume la acest nivel se duce adevăratul război, dincolo de cel politic, istoric sau economic. Decalajul neobișnuit de mare dintre generațiile crescute și educate în timpul sovietic și cele actuale trebuie să fie pus anume pe seama acestui factor înainte de toate.

Tudor Cojocaru, pentru ziarul CAPITALA

Dinu Guțu, reportaj foto

img_1010img_1006dsc06570dsc06556img_0998img_0994dsc06593dsc06581dsc06595

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

8 thoughts on “(foto)Lansarea la București a volumului ”Despre Geopolitică”, de Oleg Serebrian

 • 16/03/2009 at 11:40 pm
  Permalink

  si nici o poza cu mine :O ??? [-( [-( [-( [-(

  Reply
 • 16/03/2009 at 11:48 pm
  Permalink

  i’m a star of the Black Sea area :))

  Reply
 • 17/03/2009 at 8:36 am
  Permalink

  Mai are OS ceva romanesc in el, sau de ce isi lanseaza cartea la Bucuresti? Numele este foarte departe de a fi romanesc. Iar sustinand comunistii a demonstrat, dupa parerea mea, ca si politic are putine in comun cu neamul roman. Cu vreo 10 ani in urma il vedeam des pe la Fundatia Soros sau la ULIM si il admiram. Acum nu mai am acelasi sentiment…

  Reply
 • 17/03/2009 at 8:47 pm
  Permalink

  Din discursul sau, dar si din continutul noii sale carti, am putea trage concluzia ca Oleg Serebrian stie foarte bine ce e cu el, dar si cu populatia dintre Tisa si Nistru. Citez: “…iar atunci poporul meu care se intinde de la Tisa pana la Bug va trai in pace si intelegere cu celelalte natiuni…”. Asadar, ROMAN.

  Reply
 • 18/03/2009 at 8:26 pm
  Permalink

  Oleg Serebrian e un tip cult, informat, cu profil moral de intelectual, asadar reuseste sa ramana decent chiar si in politica. Ma bucur ca a mai lansat o carte. A scos si un dictionar de geopolitica, destul de muncit, parca, in urma cu cativa ani, iar interventiile sale publice sunt mereu nuantate in spirit european. Este un exponent de care societatea din Moldova ar trebui sa fie mandra si sa il poata aprecia la justa lui valoare.
  PS. Mi-a placut si compozitia celor care au prezentat cartea, cu adevarat specialisti, mai inspirata compozitie decat la anterioara lansare.

  Reply
 • 23/03/2009 at 2:25 am
  Permalink

  Intrebat intr-un interviu face2face ce scor urmareste sa acumuleze PD la alegerile din 2009 Serebrian a spus ca la aceasta intrebare putem afla raspunsul daca cumulam rezultatul PD+PSL din 2007 de la alegerile locale, adica 10+3=13%, iar maxim ar inseamna dublul acestui procent. Acum trebuie sa-i spun lui Serebrian ca atunci cind doua partide fuzioneaza s-ar putea intimpla ca procentul pe care-l va lua la 5 aprilie sa fie diferenta din ceea ce a luat PD si PSL in 2007, adica 10-3=7%. Si daca comunistii iau vreo 32-33% ar admite el Serebrean ca PD sa faca coalitie cu comunistii? Sunt sigur ca daca partidele liberale ar lua mai putin de 40% in alegerile parlamentare atunci ar fi gata.

  Reply
 • 23/03/2009 at 7:38 am
  Permalink

  Interesanta pozitia lui Serebrian, chiar daca nu surprinzatoare. Optimismul trebuie afisat, asa face orice politician.
  Deci, dupa cum a spus si Dan Dungaciu, se “bat” omul de stiinta Serebrian cu omul politic Serebrian :).
  Imi vine greu sa cred ca in PD hotaraste (numai)Serebrian pe cine ii vor sustine, asa ca tind sa cred foarte apropiata o apropiere de comunisti dupa 5 aprilie (daca intra in parlament, desigur).

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.