Nelu Stratan – copia ieftină a lui Joe Dassin

 Este unul care ”îșî dă șî haina di pi dânsu pintr-o noapti di amor”, care ”fași la stânga și la dreapta” și care ”sî gândești numa la feti”, în general. Îl cheamă Nelu și este fratele mai mare și mai ”călcat de urs pe-o ureche” al lui Pavel Stratan.

Dincolo de maimuțăreala ieftină, dansul de mâță în călduri și cântatul de bețivan de sub gard, se ascunde ceva și mai urât – ”piesa” lui Nelu este o bătaie de joc spicuită pe baza melodiei lui Joe Dassin – Siffler sur la Colline. 

”Interpretul” moldovean a considerat că e în regulă să-ți arogi meritele pentru munca altuia, ba mai mult – să defilezi și pe la revistele din ”șoubizul” moldovenesc spunând că totu va fi ”Zai zai”. O fi, dacă pe nimeni nu interesează valoarea, ci doar ambalajul, chiar dacă e oferit în set cu 8 dansatoare superbe care-și făceau și ele treaba pe acolo.

În unele țări plagiatul intră sub incidența legii, la noi însă e ridicat la rang de ”hit”.

Halal piesă, halal cântăreț și halal lume care cere așa gunoi…

7 comments to Nelu Stratan – copia ieftină a lui Joe Dassin

 • mircea-gabriel  says:

  Nu ai un link de la melodia lui Nelu ? Vreau sa le compar ! 🙂 Faza e ca astazi ma trezisem cu niste prieteni sa fluieram melodia lui Joe Dassin in masina ! 🙂 Habar nu aveam ca avem si o varianta autohtona !

 • tudorcojocari  says:

  Da click pe cuvantul “piesa” din articol. E scris cu rosu. Sa-mi zici parerea.

 • Artur  says:

  ideea e ca nelu chiar a cintat altceva… complet. iata ce se intimpla cind vrei sa pari altceva decit eshti.

 • mircea-gabriel  says:

  Nu e rea, e in stilul Stratanilor 🙂 Dar ma asteptam sa fie mai ritmata … Imi placea mai mult cântecul ala cu trenul ….

 • tudorcojocari  says:

  catre Artur: si mie imi atrasese atentia intr-un mod pozitiv, cu “Ultima noapte”, dar plagiatul e chiar umilitor, Probabil s-a lasat pe mana impresarilor de data asta…pacat.
  catre Mircea-Gabriel: este ritmata, se memoreaza usor, are fete frumoase – exact produsul frumos-ambalat gata de vanzare, dar totusi…

 • Natalia  says:

  Eu am auzit piesa asta la un cantaret din Ucraina, era o traducere a piesei Siffler sur la colline de Joe Dessin, dar de “piesa” lui Nelu ce sa zic, e o aberatie, o plagiere …

 • tudorcojocari  says:

  Natalia, se vede ca si urainienii stiu sa plagieze.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>