Pasiunea lui Voronin pentru Rosca, sau cum a ramas Diacov in afara triunghiului amoros

AICI aveti motivul articolului care urmeaza.

Avem in fata un exemplu antologic de umor politic si ”ras de batjocura”. Dacă pana acum nu stiati ce e aia, aflati acum de la ”liderul moldovenist”.

Acest ”presedinte” al cetatenilor RM, nerecunoscut de multi dintre acestia, se joaca de-a ”tara-n bunghi” si pot sa afirm cu tarie ca ii iese de minune. Suntem, nu-i asa, incantati cu totii si nu mai putem de veselie!

Se stie ca talentul romanului de a face haz de necaz este de neintrecut, iar judecand dupa iesirile lui Voronin, nu putem decat sa ne bucuram, or acesta pare sa fie un adevarat roman (ce-i drept, un pic mancurtizat)!

”Țara arde, iar baba se piaptana”, pare să fie ”moto-moto”-ul (expresia apartine sefului statului)  dupa care se ghideaza primul barbat din RM, fiu al Tarii si Luceafarul care ne indrumă in aventurosul si singuraticul drum catre luminita de la capatul tunelului.

Despre ce fel de oficiali europeni, rusi sau americani poate fi vorba, cand toti acestia palesc in fata viziunilor pline de umor si optimism tasnite cu atata verva din mintea agera ca un brici si vioaie ca o caprita gonita de ursii bruni din est sau de cei Grizzly din vestul indepartat?

Candva speranta a cetatenilor destupati la minte din RM, acum o umbra confuza, liderul PPCD-ist a ajuns sa fie laudat cu un adevarat patos si admiratie de catre cel mai mare dusman din timpurile trecute, dar si al poporului, din prezent. Unii vor fi impresionati de mesajul presedintelui si il vor urma intru consolidarea ”dreptei politice”, iar altii vor ramane pur si simplu mirati, incercand sa gaseasca fara spor explicatii rationale.

”Spune-mi cine ti-e prieten ca sa-ti spun cine esti”, spunea o veche vorba din popor.

Despre Diacov nu-mi ramane sa spun mare lucru, ca a spus șefu’ sau ce era de spus. Desigur, a omis sa amintească despre trecutul (si prezentul, desigur, KGB-ist al acestuia) pe vremea cand era insarcinat special al agentiei TASS trimis la Bucuresti la inceputul anilor ’90.

Trebuie sa remarcam totusi, faptul ca liderul comunist il preferă pe Rosca daca e vorba de ”a face treaba”.

O fi bine, n-o fi bine, noi tot cu un om ne-nteles ramanem in fruntea statului…

9 comments to Pasiunea lui Voronin pentru Rosca, sau cum a ramas Diacov in afara triunghiului amoros

 • Mordechai  says:

  Tudore, prietene,
  fă ceva cu ţ-urile şi ş-urile alea. Că sunt exasperante.

 • Tudor Cojocaru  says:

  Multumesc, Mordechai, voi scapa de ele negresit.
  Eu le vad asa cum trebuie, totusi.

 • salvatipamintul  says:

  Acest ”presedinte” al cetatenilor RM, nerecunoscut de multi dintre acestia, se joaca de-a ”tara-n bunghi”

  “mintea agera ca un brici si vioaie ca o caprita gonita de ursii bruni din est sau de cei Grizzly din vestul indepartat”

  Foarte bune comentariile Tudore,bravo am ris cu pofta mai ales la chestia cu mintea lui Voronin nota 10!!!
  Cerd sincer ca din 2009 oamenii vor vota schimbarea(Pro Europeana)!Sper de fapt vom vedea!
  UNIRE UNIRE UNIRE FRATILOR !!!

 • Constantin  says:

  Da comentariile cu mintea si tara in binghi chiar sunt de nota 10.Bravo Tudore!Sper ca la alegirile din 2009 sa se voteze schimbarea Pro Europeana !

 • Tudor Cojocaru  says:

  Multumesc, Constantin. E o bucata de tara in care singura consolare ramane a face haz de necaz…

 • De citit « Moshe & Mordechai blog  says:

  […] să citiţi despre ai noştri… adică … tot ai noştri, vă recomand un articol fain, scris cu haz şi năduf de Tudor Cojocaru. Că şi peste râu avem români isteţi. Parol […]

 • tudorcojocari  says:

  Moshe(http://moshemordechai.wordpress.com/2008/07/25/de-citit/), presupun ca nu m-ai fi recomandat daca nu as fi scos diacriticele, huh ;-)?
  Multam!

 • Mordechai  says:

  Tudore, diacriticile sunt binevenite chiar. Dar ţ-urile şi ş-urile apăreau ca majuscule în burta cuvintelor şi era tare greu de citit. Cel puţin cu Firefox.

 • ion romanul  says:

  Tudore,
  Te rog sa-mi trimiti adresa de email. Sunt foarte impresionat de comentariile tale. Feilcitari!!
  I.R.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>