Atacaţi de 2 indivizi înjurând în rusă, în timpul proiecţiei

atacatorul prinsDupă cum am scris acum câteva zile pe blog, din 11 iulie proiectăm împreună cu alţi colegi documentarul „Adevărul despre 7 aprilie”. Obţinusem autorizaţie încă de vineri, 10 iulie, iar conform planului, ar fi trebuit să proiectăm filmul în 5 locaţii diferite în zona centrului. Aşadar, în primul weekend am fost în preajma havuzului din grădina publică Ştefan cel Mare, în ambele cazuri în jurul orei 21:00, pentru ca mai apoi să încercăm un nou loc, bazându-ne pe ideea că vom accesa un nou public, în primul rând ca profil. Am ajuns în piaţa centrală, tot ora 21:00. Evident, era deja pustiu. Mai rămăseseră câteva vânzătoare, nişte paznici şi câţiva alţi angajaţi din jurul pieţei. Am început proiecţia şi totul mergea bine, când la un moment dat s-au apropiat 2 poliţişti (unul dintre ei prezentându-se drept inspectorul de sector) şi o persoană în civil care spunea că e paznic angajat al întreprinderii de stat (deci ne-municipală) Gara auto. Poliţia a dorit să afle dacă aveam autorizaţie, iar paznicul, dacă aveam permisiune de la şeful gării. Dacă în primul caz am rezolvat lucrurile imediat, pentru că i-am dat domnului inspector o copie a autorizaţiei, atunci în cel de al doilea, a fost mai complicat. Într-adevăr, nu aveam permisiune de la şeful gării, iar paznicul ne rugase să părăsim locaţia. Am reuşit într-un final să îi convingem să ne lase să finisăm proiecţia, le-am dat şi câte un CD cu filmul. Partea proastă însă a fost că pentru următoarele zile ni s-a sugerat să obţinem permisiune în scris de la şeful gării. Am mers a doua zi să o obţinem, ni s-a zis că sunt de acord, dar trebuie să treacă prin registratură. Am revenit mai târziu pentru că era timpul mesei. Odată revenit, colegului meu i s-a zis că mai are nevoie şi de un soi de scrisoare de la partid (Partidul Liberal, n.a.), în care să se vadă clar că partidul solicită permisiune. Am renunţat atunci din lipsă de timp, dar şi pentru că în orice zi, la orice oră, în parcul central se adună mai mulţi trecători decât în oricare alt loc. Aşadar, de dragul continuităţii şi bazându-ne pe faptul că vom putea avea mai mulţi spectatori în preajma havuzului decât în oricare alt loc, în special în weekend.

Anume această continuitate a fost, probabil, ţinta celor 2 indivizi care ne-au atacat sâmbătă distrugându-ne laptop-ul şi ecranul portativ. Cum a fost: în jurul orei 21:40, pe la minutul 20 al proiecţiei, în prezenţa a circa 55 de spectatori şi 4 persoane din echipa de proiecţie, din direcţia bulevardului Ştefan cel Mare au trecut în fugă peste laptopul nostru, înjurându-i în rusă pe cei prezenţi. Câţiva dintre spectatori l-au prins pe unul dintre făptaşi, predându-l poliţiei (care a ajuns în vreo 7 minute).

Noi vom continua proiecţiile (inclusiv a filmului “Capcana”) pe acelaşi loc până pe 27 iulie, atâta timp cât va fi vreme bună.

Vă aşteptăm.

laptopul

ecranul

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

6 thoughts on “Atacaţi de 2 indivizi înjurând în rusă, în timpul proiecţiei

 • 21/07/2009 at 8:44 pm
  Permalink

  Nu se cunoaste. Eu si un coleg de al meu am scris plangere pe faptul ca au fost distruse obiectele, dar degeaba. Cica ar trebui sa fim contactati in curand de organe :).

  Reply
 • 25/07/2009 at 12:32 pm
  Permalink

  citeste si da mai departe,
  si fa-le copiilor parte:
  sa daramam anticristii
  sa nu votam comunistii!!!
  …………………………..

  voronin, sluga la rusi,
  moscovei iar ne vandusi!
  pentru prunci – batai si chin…
  tu te inchini la Kremlin…
  ……………..

  refuz, rezist,
  sunt anticomunist!
  votez, gandesc,
  am suflet romanesc!

  http://vinca-vestea-neamt.blogspot.com/

  Reply
 • 26/07/2009 at 10:17 pm
  Permalink

  si daca ramuri bat in geam/ si ciuma rosie votam,/ ne vom baga ceva in neam/ si in siberii emigram… (sms de dat mai departe in basarabia)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.