Ateneul a gazduit Gala "Profesorului Bologna", organizata de ANOSR | Tudor Cojocariu

Ateneul a gazduit Gala “Profesorului Bologna”, organizata de ANOSR

IMG_3407Ateneul Roman a gazduit sambata Gala „Profesorului Bologna” cu genericul „Mari profesori care ne inspira”, eveniment organizat de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania, federatie care reuneste cel mai mare numar de asociatii studentesti din tara.

Festivitatea a inceput in jurul orei 15:30 cu o receptie in holul Ateneului, pentru ca la 16:30, comform programului, invitatii sa fie poftiti in sala festiva unde urma sa se desfasoare ceremonia.

Dupa un scurt cuvant de introducere, in scena a fost invitat Cezar Haj, presedintele ANOSR, care a tinut sa-i felicite pe toti profesorii tari prezenti in sala, dar si pe cei care nu au reusit sa fie prezenti la festivitate. Haj a mai mentionat ca insusi ideea de Gala a Profesorului Bologna isi are originea inca din 2007, odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, cand necesitatea adaptarii sistemului de invatamant superior valorilor occidentale devenise din ce in ce mai stringenta. Presedintele ANOSR i-a multumit fostului ministru al educatiei, Mihai Hardau, cel care a sustinut de la bun inceput proiectul aliantei. La randul sau, actualul sef al comisiei pe educatie din cadrul Senatului i-a felicitat pe tineri pentru munca depusa, dar mai ales pentru rezultatele imbucuratoare care nu s-au lasat indelung asteptate. De asemenea, Hardau i-a asigurat pe cei prezenti ca in calitatea sa actuala de sef al comisiei pe educatie va avea grija ca statul sa asigure un cadru legal potrivit pentru activitatile inovatoare initiate de catre studenti.

La eveniment a fost prezent si Sorin Oprescu, primarul Bucurestiului, cel care i-a felicitat pe profesorii Bologna prezenti in sala si pe organizatorii festivitatii, spunand ca educatia a fost si este prioritara pentru institutia pe care o conduce si ca va contribui cu ce poate pentru dezvoltarea acesteia.

Profesorii s-au intrecut in a-si impartasi impresiile pozitive si recunostinta fata de studenti pentru distinctiile primite. Unul dintre profesorii premiati, Dumitru Bortun, a mentionat ca cea mai mare recompensa pentru un profesor poate fi numai faptul ca studentul sau sa il fi depasit. Remus Pricopie, fost decan la SNSPA, acum consilier la MECT,  a reprezentat ministerul, delegat fiind impreuna cu o fetita pe care o tinea de mana, de catre ministrul Ecaterina Andronescu.

Alfred Bulai, profesor din cadrul SNSPA a tinut sa atraga atentia asupra lipsei mass-media si oamenilor politici, fapt incacceptabil din punctul sau de vedere, impartasit si de multi altii prezenti.

Printre premianti s-a numarat si ziaristul Cristian Tudor Popescu, cel care s-a declarat un student intarziat, sau un student mai in varsta, care invata si el la randul sau in cadrul cursurilor, de la cei carora le preda.

Proiectul „Saptamana Bologna in Universitati”, din care a luat ulterior nastere ideea de “Profesor Bologna”, a luat premiul I la Gala Societatii Civile, sectiunea educatie. Mai multe detalii despre proiect se gasesc pe siteul www.profitari.ro.

Tudor Cojocaru

IMG_3112IMG_3180IMG_3182IMG_3405IMG_3435IMG_3402IMG_3366IMG_3380IMG_3169

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

7 thoughts on “Ateneul a gazduit Gala “Profesorului Bologna”, organizata de ANOSR

 • 10/05/2009 at 11:34 pm
  Permalink

  Salut Tudor, unde pot vedea lista tuturor profesorilor nominalizati?
  Iti multumesc anticipat!

  Reply
 • 11/05/2009 at 10:35 am
  Permalink

  Buna. Proiectul “Gala Profesorului Bologna” nu a luat premiul I la Gala Societatii Civile, ci proiectul “Saptamana Bologna in Universitati”, din care a luat nastere ulterior Gala Profesorului Bologna.
  Dar am luat mentiune anul trecut la sectiunea educatie :).

  Reply
 • 11/05/2009 at 10:37 am
  Permalink

  Multumesc, Cristina. Am corectat :).

  Reply
 • 11/05/2009 at 5:08 pm
  Permalink

  Salut Tudor, in cazul in care ai pozele afisate intr-un format mai bun, crezi ca le poti “share”-ui cu noi? Dorim sa facem o arhiva mai mare a evenimentului si sa strangem din toate sursele…
  Multumesc anticipat

  Reply
 • 07/07/2009 at 8:43 pm
  Permalink

  Am inscris si eu un profesor de la mine de la facultate ;))
  nu prea vad rezultatele 🙂

  Reply
 • 07/07/2009 at 8:44 pm
  Permalink

  unde sint afisate, linkul care l-ai dat mai sus nu prea afiseaza 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.