”Capu’ lu’ Lenin vrem!” Balada celor 8 focoși | Tudor Cojocariu

”Capu’ lu’ Lenin vrem!” Balada celor 8 focoși

Hlizelile hâde ale capitaliștilor comuniști deveniseră gâfâieli. Auziseră ei că în celălalt capăt al Moldovioarei lor sovietice a avut loc o tragedie cum nu se mai pomeni pe lume. Bucata de beton profanat de figura boșevicului Lenin, trup din trupul lor, a rămas fără cap.

Iar acolo unde nu-i cap, vai de picioare. Iar dacă Lenin nu mai are cap, nici comuniștii noștri nu mai au picioare. Tocmai de aia, bravul cap de bou(r) Iura s-a pus cu tot cu tricoul vorghitor de moldovenească, în fruntea grupării celor 8 comuniști focoși. Focoși de supărați, evident.

Tot ei l-au înșfăcat de guler pe președintele raionului Râșcani, mai puțin comunist decât ei înșiși, și prin asta păcătos. ”Capu’ lu’ Lenin vrem!”, strigară cu toții într-un glas și plecară să-și servească idolul decapitat, dezonorat și… dezolat de ai săi apărători, care nu-i vor găsi niciodată capul, precum nu și l-au găsit încă nici pe-al lor.

Ploi, frig și țânțari lacomi vor îndura de azi încolo focoșii, în apărarea celorlalte membre ale trupului de beton ale veșnicului bolșevic.

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

One thought on “”Capu’ lu’ Lenin vrem!” Balada celor 8 focoși

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.