fbpx

Duminica #maiavemosansa. Hai la vot!

Tocmai am dat Going unui event creat de prietenul și codublunaționalul meu Vitalie Cojocari, care m-a invitat să ne vedem duminică în jurul orei 12:00 la Ambasada Republicii Moldova din București (Aleea Alexandru 40). Noi vom fi acolo cu mândrie și cu o parte din familie. Ceilalți membri ai familiei noastre extinse vor vota pe la alte secții din Chișinău, Drochia, Bălți, Aneni, Râșcani, Glodeni, Paris, Moscova, Haga, SUA și așa mai departe. Sper să faceți și voi mâine toată ziua coadă la vot, indiferent de țara în care veți vota. Avem mare nevoie să facem asta. Nu e vorba aici doar de entitatea denumită Republica Moldova, ci de niște milioane de oameni care riscă să se îndepărteze și mai mult de civilizație.

Astăzi trebuie să fim cu toții conștienți că noi, cei care am reușit să ne salvăm de propaganda sovietică, iar acum putinistă, suntem obligați să acționăm responsabil. E ca și cum ai avea de ales între a-i întinde mâna unui apropiat care stă să fie absorbit de o mlaștină și a urmări pasiv cum acesta se scufundă. Prin votul de duminică, noi, cei care am văzut că se poate trăi și altfel decât prin corupție, minciună și abuz, le vom întinde o mână de sprijin apropiaților noștri care n-au fost atât de norocoși. Aveți încredere în ceea ce ați devenit și investiți-vă votul în cineva care este ca voi!

Maia Sandu a demonstrat că poate genera reforma clasei noastre politice, îmbâcsite de hoții, nostalgii și frustrări personale. Votând, veți apropia această reformă. Iar refuzându-vă acest drept, veți îndepărta cu cel puțin 2 ani viața normală pe care le-o doriți apropiaților voștri și vouă înșivă. Acordați-le celor de acasă această șansă, pentru că mulți dintre ei n-au văzut, n-au auzit și n-au înțeles lucrurile care vă permit astăzi să fiți niște oameni mai împliniți.

Dacă vă lipsește în continuare motivația, gândiți-vă că niciodată, în cei 25 de ani de pseudo-independență, n-a existat o asemenea emanație pozitivă și un asemenea entuziasm printre noi, cei care locuiesc în afara republicii. Sute de mii de oameni s-au mobilizat, și-au dedicat timpul, energia și resursele pentru ca toți ceilalți să poată vota. Treaba asta se întâmplă dintr-un motiv foarte clar: Maia Sandu este altfel și ne merită votul.

Duminică #maiavemoșansă să ne transformăm ziua de luni în sărbătoare.

Hai la vot!

Tudor Cojocariu

LinkedIn Talent Solutions for Growth Markets | Connecting recruiters with opportunities.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.