fbpx

GB: Greva Foamei pentru drepturi cetatenesti in Rep.Moldova

– pana in data de 10 mai, ora 8.45, nu mi-a fost prezentat un registru in care sa fie trecut numele lui O.Brega , ora inregistrarii, locul detentiei acestuia-

 

Dupa 40 de ore de la sechestrarea in mod abuziv a lui Oleg Brega de catre politisti in civil de la CPS Buiucani (in data de 08 mai, ora 16.45) si deoarece, ca ruda de gradul I (sunt fratele lui), imi este ingradit accesul la informatia despre locul si conditiile detentiei acestuia, declar Greva Foamei ca forma de protest impotriva abuzurilor unor politisti gradati din cadrul M.A.I. si a unor judecatori aserviti puterii de guvernamant din Rep.Moldova.

Cer autoritatilor sa inceteze fabricarea de dosare la comanda, hartuirea, intimidarea si persecutarea cetatenilor si a organizatiilor incomode paretidului comunist.

Opriti dictatura in R.Moldova!!

 

Protestul va incepe astazi, 10 mai 08, ora 10.00, in fata Guvernului Rep.Moldova

 

ghenadie brega, ziarist, presedinte al asociatiei Hyde Park

tel.069801212 | www.curaj.net

 

* Oleg Brega este regizor de film si ziarist, cetatean al Romaniei si al Rep.Moldova, initiatorul mitingului de protest din fata Palatului National din 30 aprilie 2008

* * Pe 16 mai 08, in cadrul festivalului international de film “Cronograf” care va avea loc la Chisinau, va fi difuzat un film documentar reralizat de Oleg Brega si in colaborare cu membrii asociatiei Hyde Park despre abuzurile politiei in R.Moldova.

 

Referinte :

Desi Oleg a inregistrat imediat un recurs, politia l-a luat imediat, fara a explica in baza carei legi fac acest lucru. Iata ca noua lege privind intrunirile este si ea destul de lunecoasa daca permite fortelor de ordine sa intervina desi instanta nu a pronuntat o sentinta definitiva.

DECIZIA judecatorului :

·  http://brega.files.wordpress.com/2008/05/untitled-2a.jpg

·  http://brega.files.wordpress.com/2008/05/untitled-3a.jpg

·  http://brega.files.wordpress.com/2008/05/untitled-4a.jpg

 

Miting persecutat de catre fortele de ordine. Pentru asta a fost inchis Oleg Brega

Este un caz similar, din august 2006, cand noua persoane au fost tinute dupa gratii timp de 42 de ore; dosarul a ajuns la CEDO, iar guvernului R.Moldova deja i s-au cerut explicatii pentru aceste abuzuri.

 


Cu respect,

ghenadie brega
Asociatia Hyde Park

 

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.