fbpx

Tudor Cojocariu

Senior Account Executive @ LinkedIn | Advising Central & Eastern European businesses on Learning & Development

Politice

La Chişinău se marchează Ziua Europei – comunicatul Primăriei

08 Mai 2008

 La intrarea pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” a fost arborat drapelul şi a fost inaugurat logoul din flori al Uniunii Europene. Evenimentul a fost organizat de Delegaţia Comisiei Europene în Republica Moldova în colaborare cu Primăria municipiului Chişinău.

 La inaugurare au participat reprezentanţii Primăriei şi Consiliului municipal Chişinău şi ai misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova.

 Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă i-a felicitat pe ambasadorii statelor Uniunii Europene şi pe locuitorii capitalei cu prilejul Zilei Europei. Şeful administraţiei municipale a menţionat că în locul în care a fost arborat drapelul şi logoul din flori al UE, au început acţiunile de eliberarea naţională, iar acum cetăţenii s-au adunat aici pentru a-şi exprima aspiraţiile europene.

 

 După cum a declarat Cesare de Montis, şeful Delegaţiei Comisiei Europene în ţara noastră, evenimentul în cauză este unul neobişnuit, deoarece nu a fost arborat drapelul de stat şi nimeni nu a fost nici şocat şi nici surprins. Cesare de Montis a afirmat că drapelul UE este asociat cu democraţia, libertatea şi respectarea drepturilor omului. 

 

Agenda:

15.30 – 15.45 inaugurarea logo-ului UE din flori (Aici primarul general al mun. Chișinău Dorin Chirtoacă și ambasadorul UE Cezaro Demontes au tăiat panglica și a fost arborat drapelul UE la intrarea în Grădina Publică Centrală)

16.00 – 17.05 Concursul de design vestimentar “Culorile Europei”, la Teatrul National Mihai Eminescu, 27 tineri au prezentat costumele naționale ale celor 27 de state europene.

17.05 – 17.35 Gala de decernare a premiilor Europa ,

18.00 Concert organizat de primărie dedicat Zilei Europei.

 Pozele sunt de pe Unimedia și le puteți vedea mai jos, iar video vedeți aici.

 

Tudor Cojocariu

LinkedIn Learning Solutions for businesses in Central and Eastern Europe

11 thoughts on “La Chişinău se marchează Ziua Europei – comunicatul Primăriei

 • Noroace revolutionarule!

  …”deoarece nu a fost arborat drapelul de stat şi nimeni nu a fost nici şocat şi nici surprins.”

  Sunt de acord cu drapelul Uniunii Europene (atata timp cat ea reprezinta o alternativa mai buna decat CSI, URSS si chiar GUAM). Insa…drapelul Uniunii Eurpene nu este drapelul nostru national. Peste tot in Romania se arboreaza 3 drapele – cel de stat, NATO si UE… nu inteleg sensul – de ce numai UE?? In mod normal trebuia de arborat si cel national… sa nu uitam de identitatea noastra (chiar daca e putin deformata – totusi e tricolor). De aia si era mirat Cesare de Montis…la el in tara daca se afisa numa drapelul UE – cred ca faceau o mica revolutie…la cat de nationalisti sunt ei.
  Daca faceau un lucru ap mai bine il faceau pan la capat – puneau si cel al RO, NATO si UE…iaca atunci sa vezi distractie..:))))
  Hai noroc si ia si apuca-te de facut treaba la servici…ca iar stai pe net si freci menta!! 😀

  Reply
 • tudorcojocari

  Ai dreptate, Dec. E o scapare, cred.

  Reply
 • Momente frumoase! Klimenko a presurat puţin piper, dar este în defavoarea sa şi a adepţilor săi!

  La Mulţi Ani Europa!

  Reply
 • tudorcojocari

  Sper sa fie cum zici tu Ion. Doar ca lumea care nu stie vede si se intreaba: oare o fi avan dreptate? Cu toate ca aduce mai mult a clovn individul asta frustrat, face show, deci s-ar putea sa starneasca si reactii pozitive.

  Reply
 • Da chiar…cine l-a chemat pe boul asta de klimenko?? Ce cauta el acolo cu “gheorghievskaya lentochka”? Mai ales ca toata lumea stie ca e impotriva UE?? Trebuia sa-i dea cineva cu microfonu in cap…

  Reply
 • deadpromises

  Uoou, progrese)) se simte miscare. 😀

  Reply
 • Felicitari cu ziua Europei, si sa comemoram pe fratii nostri care au murit ne stiind pentru ce pana la urma, fiind prinsi in menghina intereselor oculte ale lui Stalin si Hitler sau poate chiar a celui cu cornita, care era seful ultimilor 2. In urma celui de-al doilea razboi mondial nu a castigat nimeni, in afara de cei care se delecteaza in timpul liber cu tiparirea banilor. In rest au murit oameni nevinovati, care executau ordine ale unor minti bolnave. Doamne ocroteste-i pe ROMANI.

  Reply
 • tudorcojocari

  Dec, daca ii impotriva, cu atat mai mult lasa sa vina., ca doar li se respecta drepturile si scizofrenicilor.
  Stela, progrese inca vor mai fi. Ca hartie de turnesol apare voronin care spumega din ce in ce mai mult.
  Cezar, cred suntem cu totii de acord ca nu e nimeni perfect si ca UE are multe carente de toate felurile, dar momentan este singura structura, de rand cu NATO, care ii poate ajuta pe romani.
  Dentist, multumesc frumos pentru trimiteri, nu reusisem sa le vad. Am ras pe cinste.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.