fbpx

LSBR a participat la evenimentele din 7 aprilie ’10 de la Chişinău

Ieri, în capitală au avut loc o serie de manifestări dedicate zilei de 7 aprilie. Acestea au avut rol de comemorare, pe de o parte, iar pe de alta au celebrat începutul trecerii la un nou tip de societate, orientată de facto spre valorile europene şi general-umane.

De dimineaţă a avut loc o manifestaţie în scuarul Parlamentului, vis-a-vis de Preşedinţie, la prânz-o expoziţie de imagini din zilele post-alegeri organizată de MTS şi Primărie şi o lansare de carte a studentului Rodion Burcă (una dintre victimile torturilor din aprilie), apărută la editura Prut Internaţional, o slujbă la biserică, un moment de reculegere în locul în care a fost ucis V. Boboc, iar seara, teatrul Satiricus a găzduit spectacolul „7 aprilie”, în paralel cu un concert în PMAN prin care artişti consacraţi şi-au adus omagiul celor care au căzut “pentru ca noi să putem respira acum aer liber”.

Toate evenimentele au avut drept invitaţi persoane din conducerea ţării, oameni de cultură, precum şi reprezentanţi ai ONG-urilor locale. Mihai Ghimpu, Ion Hadârcă, Ion Negrei, Ion Cebanu, Dorin Chirtoacă, Oleg Bodrug, Vlad Filat, Oleg Cernei, Serafim Urechean sunt doar câteva dintre personalităţile prezente la evenimente.

Liga Studenţilor Basarabeni din România a avut un stand prezentând imagini cu acţiunile de solidaritate din 16 oraşe din ţară şi a fost în centrul atenţiei vizitatorilor timp de ore în şir. De asemenea, au participat şi ziare precum cel municipal Capitala, dar şi asociaţii locale.

Spaţiul public, precum şi cel media a fost vizibil marcat de ziua de miercuri, dovadă a acestui fapt fiind şi dezbaterile televizate care au fost incitante ca niciodata.

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

3 thoughts on “LSBR a participat la evenimentele din 7 aprilie ’10 de la Chişinău

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.