fbpx

Mesaj de mulţumire din partea familiei Savciuc tuturor celora care în cele mai grele momente au fost alaturi de noi!

De cele mai dese ori destinul este prea necruţător şi te loveşte atunci când te aştepţi mai puţin. Noi l-am pierdut pe cel care a dat sens vieţii nostre, iar durerea pe care o trăim este de nemăsurat. Am avut întotdeauna încredere în Andrei, el a fost cel care ne-a dat lecţii de curaj şi ambiţie, de putere şi de dorinţă de a trăi. În aceste momente grele le mulţumim tuturor celora care ne-au exprimat condoleanţe şi care ne-au ajutat să îl cunoaştem mai bine pe Andrei. Or, din cauza modestiei lui multe lucruri pe care le-a realizat le-am decoperit abia acum. Mesajele pe care ni le-aţi transmis s-au amestecat cu durerea noastră şi astfel am găsit puterea să mergem mai departe. Căci aşa ne învăţa şi Andrei atunci când l-am pierdut pe fratele lui mai mic Alexandru: „Pentru cel ce moare trebuie să trăim. Iar atât timp cât il vom purta în amintire el va continua să trăiască alături de noi”. Facem un apel la toţi cei care l-au cunoscut pe fiul nostru Andrei, cei care i-au împărtăşit valorile şi i-au fost camarazi în lupta pentru adevăr: să-i continuaţi cauza, să fiţi la fel de dirzi şi de încrezuti în victoria voastră, să credeţi în adevăr şi libertate, să fiţi uniţi, căci Andrei mereu a insistat să luptaţi ÎMPREUNĂ! Nu fiţi impasibili şi ignoranţi şi fie ca depărtarea de casă, de părinţi să fie cu rost. Cineva in mesajele pe care le-am primit a scris că cei care luptă pentru România Mare sfârşesc tragic, aşa precum Doina şi Ion Aldea Teodorovici, dar poate moartea lor este o pedeapsă tot nouă dată pentru faptul că nu-i preţuim îndeajuns atunci când sunt în viaţă. În unele mesaje Andrei a fost acuzat de greşeli care l-au costat viaţa, dar oare despre ce greşeli poate fi vorba; oare libertatea minţii, libertatea de a vorbi limba maternă pe pământul natal poate fi numită o greşală?! Cei care au aruncat astfel de cuvinte le dorim să fie binecuvântaţi cu înţelepciune şi să realizeze în viaţă toate acele lucruri pentru care ar putea fi numiţi oameni adevăraţi. Să ne amintim de modestia lui Vieru, care zicea: „Alţii vor să zboare-n cosmos, iar eu nu vreau decât să trec Prutul”. Andrei şi-a dorit să contribuie la construirea unei punţi de legătură dintre tinerii de la Chişinău şi cei de la Bucureşti, a visat să-i unească în jurul unor valori comune şi a reuşit să-i adune la aceeaşi masă doar la înmormântarea sa. M. Eminescu spunea: „Ne naştem pentru a muri, murim ca să ne naştem”, am vrea să credem că lui Andrei i-a fost sortit să se renască după trecerea în nefiinţă a trupului şi asta tot prin noi toţi, cei care ne vom aminti de el şi-i vom purta viu numele. P.S.: Ne pare foarte rău şi suntem profund îndureraţi pentru Ion, colegul lui Andrei şi prietenul lui. Ne-am fi dorit să îl putem vizita la spital sau cel puţin să putem lua legătura cu familia lui. Îi dorim forţă să lupte până la capăt, să găsească toată puterea să ia viaţa de la început pentru părinţii lui şi pentru toate planurile pe care şi le-a făcut împreună cu fiul nostru. Să te ajute Dumnezeu!

Tudor Cojocariu

LinkedIn Talent Solutions for Growth Markets | Connecting recruiters with opportunities.

One thought on “Mesaj de mulţumire din partea familiei Savciuc tuturor celora care în cele mai grele momente au fost alaturi de noi!

  • 18/11/2009 at 1:35 pm
    Permalink

    „Pentru cel ce moare trebuie să trăim. Iar atât timp cât il vom purta în amintire el va continua să trăiască alături de noi”. – adevarat.
    Dumnezeu sa-l odihneasca, iar familiei sa-i dea putere sa poata trece cat de cat cu bine peste acest tragic eveniment

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.