Primii beneficiari ai programului UE vine la tine acasă! sunt consilierii primarului general şi funcţionari ai PMC | Tudor Cojocariu

Primii beneficiari ai programului UE vine la tine acasă! sunt consilierii primarului general şi funcţionari ai PMC

COMUNICAT

Doisprezece consilieri din cabinetul primarului general al mun. Chişinău şi funcţionari din cadrulPMCbeneficiază în zilele de 20 şi 21 octombrie de un training privind conceperea şi scrierea proiectelor. Activităţile s-au desfăşurat în cadrul PMC.

Proiectul este implementat de către Asociaţia pentru Integrare Europeană, cu susţinerea Asociaţiei „Convergenţe Europene” din România şi reprezintă primul modul din cadrul Programului „UE vine la tine acasă!”, aflat la ediţia a II-a.

Scopul proiectului este de a îmbunătăţi capacităţile funcţionarilor din cadrul administraţiei publice locale de concepere şi scriere de proiecte europene, ţinând cont de atribuţiile APL, de problemele existente la nivelul comunităţii, precum şi de criteriile de eligibilitate stabilite de finanţatori.

Printre obiectivele proiectului s-au numărat stimularea viziunii funcţionarilor asupra nevoilor comunităţii, îmbunătăţirea capacităţii de proiectare strategică, prioritizarea activităţilor, dar şi abilităţile de redactare a proiectelor şi argumentarea solicitărilor în raport cu finanţatorii.

De asemenea, trainerul originar din România îşi asumă şi rolul de facilitator, contribuind la consolidarea capacităţii de cooperare a participanţilor.

Următoarele sesiuni de training şi seminarii vor avea loc periodic în următoarea perioadă şi vor implica diverse grupuri-ţintă, printre care funcţionari publici, jurnalişti, membri ai ONG-urilor, tineri specialişti, cercetători şi studenţi din R. Moldova, în funcţie de interesele şi nevoile specifice ale respectivelor grupuri.

De asemenea, Asociaţia pentru Integrare Europeană îşi propune să organizeze o serie de dezbateri publice şi conferinţe având drept tematică integrarea europenă şi funcţionarea instituţiilor europene, prin care vor fi promovate valorile europene, dar şi avantajele aderării republicii la Uniunea Europeană.

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.