Romania, R.Moldova si diaspora si-au ales acelasi presedinte | Tudor Cojocariu

Romania, R.Moldova si diaspora si-au ales acelasi presedinte

În sfârșit, după ani lungi de dezbinare dintre românii din stânga și dreapta Prutului, dar și cei din diasporă, lucrurile par să se așeze la locurile lor. Românii din întreaga lume și-au ales același președinte în persoana luii Klaus Iohannis, candidatul dreptei românești. Nu știu câți dintre noi realizăm acum, în mijlocul exaltării pe care o trăim, importanța acestui lucru. Dar sunt sigur că vom înțelege, cât de curând, că ni s-a întâmplat un lucru extraordinar. Desigur, ”întâmplat” este doar un fel de a spune, pentru că, de fapt, baza victoriei lui Iohannis o constituie mobilizarea fără precedent din România, Republica Moldova și diaspora, împotriva regimului mafiot socialist care era cât pe aici să ne înghită de tot.

Am trăit momente de rușine imediat după anunțarea rezultatului din turul I, mai ales pentru votul din stânga Prutului. Nu-mi venea să cred că, peste noapte, au apărut în urne niște mii de voturi pentru Ponta, în situația în care mulți dintre cei care l-au votat nici măcar nu-și puseseră înainte problema de a participa la vot. Știm cu toții că aceștia au fost aduși la vot de mașinăria barono-mafiotă a PSD-PDM, fiind integrați absolut forțat și artificial în circuitul oamenilor care decid soarta țării lor. Integrarea trebuie să se producă, de azi încolo, organic și natural. Precum organic și natural trebuie să se producă reintegrarea românilor din R.Moldova, România și diaspora. Bineînțeles, nu mă refer la o reunificare teritorială, așa cum cum poate că trâmbițează susținătorii ”unioniști” din stânga Prutului ai socialistului Ponta. Trebuie să ne intereseze acum o reintegrare valorică, informațională și emoțională dintre toți românii, inclusiv cu cei care nu l-au votat pe Iohannis. Am convingerea că ”vântul schimbării” îi va atinge și pe ei. Primul semnal deja a fost dat.

Să prețuim acest moment istoric pe care-l trăim. Să ne bucurăm de el, să-l valorificăm și să nu-l lăsăm să ne scape în următorii minim 5 ani. P.S. În momentul publicării acestui articol, avem următoarele motive să credem că Iohannis va fi președintele României:

– Rezultatele exit-poll-urilor din România indică asupra unei superiorități a candidatului dreptei.

– Liviu Dragnea, presedintele executiv al PSD, a spus că numărătoarea lor paralelă îl creditează pe Iohannis cu 53%.

– Rezultatele din Republica Moldova și diaspora, unde Iohannis a câștigat detașat, îi aduc cca 4% în plus.

– Mii de români sărbătoresc victoria, alături de președintele Iohannis, în Piața Universității din București. Ei îi cer demisia premierului Ponta pentru modul în care a (dez)organizat alegerile din afara granițelor.

Nu știm, în schimb, ce rezultat final va valida în următoarele zile Curtea Constituțională.

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.