fbpx

Rusoiul Smirnov din coastele tuturor

Moldovenii nu îl înghit pentru că a participat la scenariul ruşilor prin care aceştia şi-au bătut joc (a câta oară!) de noi în martie ‘92 şi în cele ce au urmat.

Moldovenii de pe teritoriul fâşiei nu îl înghit pentru că le lezează drepturile fundamentale, garantându-le securitate personală cât pentru nişte câini vagabonzi.

Ucrainienii nu îl înghit pentru că în mintea haholului tot ce a aparţinut odată de Ucraina acolo trebuie să rămână.

Ruşii nu îl înghit pentru că îşi face de cap crezând, ca orice bandit ordinar căruia i se urcă puterea la cap, că el şi clanul lui pot fura veşnic din banii ruseşti.

Europenii comunitarişti nu îl înghit pentru că le demonstrează în fiecare minut că politica soft a fost inventată pentru aceeaşi europenii comunitarişti.

Americanii nu îl înghit pentru că NATO poate încorpora doar state care s-au lepădat de zestrea KGBistă.

Enclavele separatiste din alte părţi ale lumii nu îl înghit pentru că se pomenesc de fiecare dată că acesta flutură cu reuşitele lor în băţ pe la organizaţiile internaţionale.

Statele care se confruntă cu problema separatismului nu îl înghit pentru că din punctul lor de vedere, toţi separatiştii sunt la fel (şi au dreptate).

Fâşia transnistreană pur şi simplu pendulează din şi înspre coastele tuturor.

P.S. Doar presa şi comentatorii se bucură, chiar dacă sunt moldoveni, ucraineni, ruşi, europeni comunitarişti sau americani.

Tudor Cojocariu

LinkedIn Talent Solutions for Growth Markets | Connecting recruiters with opportunities.

3 thoughts on “Rusoiul Smirnov din coastele tuturor

 • 28/07/2010 at 8:56 pm
  Permalink

  Romanii nu il inghit pentru ca i-a exclus de la procesul de negocieri…

  Adrian Nastase nu il inghite pentru ca se uita la el ca boul la poarta noua in cadrul primelor negocieri de incetare a focului, in aprilie 1992, la Chisinau (se uita Nastase la Smirnov, nu invers :)) ), in timp ce rusnacul “facea pogoda” si ii punea pe toti cei prezenti in sala, inclusiv pe gloriosul (mai tarziu) Oazu Nantoi la punct ca pe niste “tinshi nesavershennoletnie” (vorba lu’ Voronin)…

  and so on

  Eu nu il inghit, pentru ca daca ar fi sa-l vad vreodata intr-un cosmar pe Satana, pe el l-as vedea….

  Reply
 • 08/08/2010 at 9:11 pm
  Permalink

  io dac-as putea l-as inghiti sa scapam cu totii de el, dar sigur ar fi altu-n locu lui, ca doar e marioneta de serviciu a Kremlinului

  Reply
  • 08/08/2010 at 9:13 pm
   Permalink

   si marionetele se schimba, de aceea si am scris ca in acest moment, rusii nu il mai inghit si vine perioada de declin, de schimbare la fata a dictatorilor. e nevoie de marionete cu fata de reformatori.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.