Studentii basarabeni din Bucuresti au protestat din cauza fraudarii alegerilor | Tudor Cojocariu

Studentii basarabeni din Bucuresti au protestat din cauza fraudarii alegerilor

dsc01475

Studenți români basarabeni au manifestat la București împotriva ilegalităților comise în procesul electoral de duminică. Câteva zeci de tineri și-au dat întâlnire în Piața Universității, loc simbolic pentru lupta românilor împotriva comunismului. Acțiunea nu a avut un organizator, iar sursa mesajelor care au circulat pe internet, dar și prin telefoanele mobile nu se cunoaște. Ceea ce este important însă, este că tinerii au demonstrat că nimic nu poate împiedica manifestarea lor liberă într-un stat membru UE, ceea ce nu am putea afirma și despre Republica Moldova, unde în paralel s-a desfășurat un meeting de revoltă ca rezultat al fraudării rezultatelor alegerilor parlamentare.

Tinerii au început să se strângă încă înainte de ora prestabilită. A fost prezentă și presa din România, reprezentanții căreia au fost foarte interesați să se adreseze cuiva dintre organizatori. Din păcate, dat fiind că nu au existat asemenea persoane, iar meeting-ul nu a fost autorizat, și jandarmeria română s-a aventurat în căutarea organizatorilor, refuzând să conceapă că există atitudini exprimate unanim de către un anumit grup, fără ca acesta să fie nevoie de a-l coordona.

Participanții au primit lumânări, ca simbol al pericolului de moarte care este comunismul pentru democrația din RM, pentru ca mai târziu să le așeze la baza crucii ridicată în onoarea celor care au murit luptând pentru libertate în 1989.

La un moment dat, tinerii au încercat să se grupeze pentru a merge organizat către Ateneu, dar au fost împiedicați e către forțele de ordine care le-au interzis pentru că aceștia nu aveau autorizație.  Astfel, cei prezenți au fost nevoiți să se oprească din drumul lor. Aceștia au format un cerc în jurul fântânii arhitecturii, luîndu-se de mâini în semn de solidaritate între ei, dar și cu ceea ce se întâmpla acasă în acele momente.

Principiile democratice nu există doar pentru a fi enunțate în cadrul unor întâlniri diplomatice. Acestea există pentru a fi respectate.

Trebuie menționat că în România actuala putere a obținut un procent neînsemnat de 5.37 %, marea majoritate a studenților votând cu partidele din actuala opoziție. Acest fapt demonstrează încă odată rolul decisiv al accesului la informație și al educației primite într-un regim totalitar.

Lupt, rezist, sunt anticomunist!

Tudor Cojocaru

dsc01391dsc01435dsc01456dsc01471dsc01380

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

4 thoughts on “Studentii basarabeni din Bucuresti au protestat din cauza fraudarii alegerilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.