Tezele răsuflate ale ”moderniștilor” socialiști | Tudor Cojocariu

Tezele răsuflate ale ”moderniștilor” socialiști

La 15 ani de la fondare și la aproape 1 an de la resuscitarea de tip buze subțiri-pe-hoit, partidul socialiștilor lansează câteva teze, un adevărat bal al anacronismului, evocând niște modele dubioase rezultate din simbioza perversă a lui dodon cu socialiștii interfrontiștilor xenofobi ai lui krîlov și abramciuc. Evident, direcția este una și aceeași, respectiv re-adâncirea republicii în sistemul retrograd sovietic, nuanțat și ”înrozovit”. Departe de ei opțiunea majorității moldovenilor de a adera la comunitatea statelor civilizate din UE. Din contra, uniunea eurasiatică a lui putin le pare locul unde curge mierea și laptele, făcându-se a uita că nu poți face nimic bun cu niște state sărace, ne-democratice și dependente de resurse străine.

Mă voi rezuma la doar câteva dintre tezele expuse de urmașii lui lenin, care pur și simplu nu pot fi ignorate grație deplasării lor de pe axa bunului simț.

Statul moldovenesc nu va dispărea niciodată de pe harta lumii și le va rămâne moștenire copiilor noștri.Afirmație care speculează cu firicile moldovenilor care s-au obișnuit că de când cu rușii, granițele s-au tot schimbat în mod violent, aceștia pierzându-și familii, averi și speranțe. Când ești cetățean al unui stat format în urma unor înțelegeri obscure cu participarea liderilor de la kremlin, falimentat încontinuu de guvernări de când e el pe hartă, nu știu cât de mult te poate bucura perpetuarea ”binecuvântării”. Dimpotrivă, păstrarea națiunii și a ansamblului de elemente constitutive ale acesteia, ar trebui să ne preocupe mai mult. Iar la acest capitol, socialiștii chiar nu au ce ne da, cu ”moldovenismul” lor primitiv și anti-moldovenesc.

Situația privind transnistria poate fi rezolvată prin federalizare și semnarea unui pact de conciliere națională.Imposibil. Propunerea sfidează normele dreptului internațional, dar și Constituția RM, care interzice expres staționarea vreunei armate străine pe teritoriul său. O soluție în afara respectării integrității teritoriale a RM nu poate exista și au zis-o inclusiv oficiali europeni și americani.

Edificarea națiunii civice moldovenești. Asocierea  sintagmelor națiune și moldovenești e un fals istorico-științific în sine. Edificarea unei identități civice ar fi o soluție, dar asta ar merge numai împreună cu re-consolidarea națiunii românești, a celor peste 75% dintre cetățenii moldoveni care nu sunt nici ruși, nici găgăuzi și nici ucraineni, ci națiunea și etnia majoritară.

Integrarea în spațiul Euro-Asiatic și relații privilegiate cu Rusia și statele CSI. Nu cred că mai e cazul să amintesc despre background-ul relațiilor noastre cu Rusia (ocupație, deportări, crime comuniste, staționarea armatei a 14-a etc.) și de sărăcia statelor membre CSI în raport cu statele membre UE. Încă odată, socialiștii ”o iau prin popușoi”.

Predarea istoriei Moldovei în școli, în locul istoriei românilor. Socialiștii confundă din nou statul cu națiunea. Ei ar prefera să studiem istoria Moldovei de dinaintea lui Ștefan cel Mare, a Moldovei lui Cuza (care era oricum alături de Muntenia), după care a RSSM, apoi a RM. Asta dacă înțeleg eu corect, pentru că la câte schimbări ale granițelor au fost pe aici, axarea pe un termen variabil și discutabil precum este Moldova, scoțându-l din contextul general al poporului român, nu poate însemna decât studierea unei istorii ciunte, false și respinsă de toți istoricii moldoveni. Este o opțiune perdantă, deci.

Protejarea religiei creștine și acționarea împotriva divizării bisericii ortodoxe. Toate bune și frumoase până aici, dar există 2 mari Dar-uri. Socialiștii înțeleg protejarea religiei creștine prin atacuri în adresa altor religii, cum ar fi cea musulmană, promovând agresivitatea și intoleranța, gesturi profund necreștinești și anti-europene. Ca să nu mai zis ilegale pe alocuri. Iar biserica ortodoxă din RM a fost demult divizată tocmai de cei cu care vor socialiștii să aibă relații privilegiate, imperiul rus și sovietic. După dodon, biserica ortodoxă moldovenească ar trebui să se supună exclusiv patriarhului moscovit kiril, perspectivă deloc îmbucurătoare și cu atât mai mult dreaptă.

Crearea cooperativelor agricole. O idee periculoasă și înșelătoare. Prin introducerea sintagmei ”asociații agricole”, întregul sens al intenției socialiștilor se schimbă. Aceștia încearcă să asimileze cooperativelor sovietice conceptul nou democratic de asociații agricole. Asta în timp ce acestea sunt forme de organizare total diferite din punct de vedere al beneficiului cetățeanului. Primele presupun proprietatea colectivă și stimularea lenei, iar celelalte presupun spiritul antreprenorial, proprietatea privată și asocierea benevolă.

În continuare, socialiștii și-au trecut în fițuică un șir de elemente care fac apel la socialiștii europeni, cu care nu au nimic în comun și care înainte de toate, sunt… europeni, nu pro-eurasiatici sau pro-ruși.

Aș spune că suntem martorii unui spectacol amuzant, dacă n-ar fi macabru.

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

One thought on “Tezele răsuflate ale ”moderniștilor” socialiști

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.