fbpx

Un an de mandat în fruntea LSBR, o demisie şi un nou preşedinte, de data asta sucevean

În februarie 2009 am fost ales în calitate de preşedinte al ONG-ului care urma să reunească preşedinţii mai multor asociaţii ale românilor basarabeni din ţară. Am semnat actul constitutiv care conţinea denumirea Liga Studenţilor Basarabeni din România, principiile de bază ale activităţii noastre, precum şi recofirmarea alegerii mele în fruntea Ligii, mai târziu, în luna mai a aceluiaşi an. A urmat un an în care au fost trasate direcţiile şi priorităţile noastre, demarate şi derulate cele mai importante proiecte precum „Caravana admiterii”, „Trimite o carte peste Prut!”, site-ul oficial al Ligii „LSBR.ro”, participarea la protestele anti-comuniste din aprilie 2009, dar şi o serie de alte multe activităţi cu impact pe termen mediu sau lung. Conform statutului, mandatul preşedintelui se acordă pe un termen de un an de la data Hotărârii Adunării Generale. Prin urmare, mi-am „jucat rolul” timp de circa 11 luni, urmând ca din acest weekend să preia frâiele Petru, aşa-numitul Ciolpan de la Suceava. Am renunţat înainte de termen din mai multe motive, dintre care cele mai importante de ordin personal şi profesional. Pe scurt, m-am întors acasă, în Chişinău, m-am angajat la Parlament şi sunt nevoit acum să mă dedic în mare parte noului serviciu. În mod evident, schimbarea aceasta a determinat incapacitatea mea de a gestiona activităţile Ligii, ceea ce a şi dus la decizia de a renunţa înainte de termen, în folosul întregii echipe. Nu mă voi referi la motivele personale, din raţiuni lesne de înţeles. Aşadar, din 18 aprilie 2010 şi cel târziu până peste un an, vom fi coordonaţi de suceveanul şi GIRB-istul Petru.

Eu îi doresc pilotare uşoară şi mult echilibru, pentru ca va avea nevoie.

Să fie într-un ceas bun!

Tudor Cojocaru, pentru SpreVest.ro

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

6 thoughts on “Un an de mandat în fruntea LSBR, o demisie şi un nou preşedinte, de data asta sucevean

 • 20/04/2010 at 1:42 pm
  Permalink

  Tudor, cu siguranta Petru nu ne va deceptiona! Eu am incredere in el si cred ca nu-s singura. Pacat ca ai pagubit Romania de o persoana ca tine, dar si la Chisinau e nevoie de oameni buni, patrioti adevarati care sa se implice si sa le pese de soarta acestui popor. Toate cele bune!

  Reply
 • 21/04/2010 at 6:06 am
  Permalink

  Tudor, felicitari pt noua activitate ! Mi-s mandru de tine si nu ma-ndoiesc c-ai sa faci tot ce-ti sta in putinta sa pui Basarabia pe roate 😉 Singurul lucru de care-mi pare rau e ca parasesti Bucurestii si-am sa te vad si mai rar ca pan-acum 🙁 Succes mult la Chisinau !

  Reply
  • 21/04/2010 at 8:05 am
   Permalink

   Multumesc mult, Madalin!
   Lasa ca e mai bine asa, sa ne imprastiem peste tot, sau mai bine zis sa revenim.
   Sa ai mult succes in activitati!

   Reply
 • 29/04/2010 at 8:52 pm
  Permalink

  e bine sa ne ma si intoarcem, pacat doar ca alianta asta o ia razna..

  Reply
  • 30/04/2010 at 6:13 am
   Permalink

   Este dezamagitor ce se intampla, atat in public, cat si inautrul Aliantei. Nu este suprinzator, dar nici tragic. Sunt partide politice si o structura mai mult simbolica Alianta asta, chiar daca au un act semnat la baza si o declaratie.
   Iar in ceea ce priveste intoarcerea, aici este mereu unde si la ce sa te intorci, doar sa depui tot efortul pentru a-ti gasi un rost..

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.