fbpx

Alte 3000 de cărți donate de către studenții bucureșteni elevilor din R. Moldova

Astăzi s-a desfășurat conferința de presă în cadrul căreia a fost anunțată încheierea a unei noi etape a campaniei naționale de colectare a cărților ”Trimite o carte peste Prut!”, lansată la începutul anului 2009 de către o serie de ONG-uri ale tinerilor etnici români din RM, aflați la studii în România.  Astfel, pe parcursul anilor 2009 și 2010, au fost aduse mii de cărți din mai multe orașe ale statului vecin, prin contribuția nemijlocită ale asociațiilor locale, dar și a partenerilor lor. Scopul proiectului rămâne a fi suplimentarea fondului de carte în limba română din bibliotecile R. Moldova.

La conferință au participat președintele Ligii Studenților Basarabeni din București, Dan Nicu, ministrul Tineretului și Sportului, Ion Cebanu, precum și directorul liceului Spiru Haret din Chișinău, Victor Ambroci.

De această dată, cele 3000 de cărți  în limba română și vizând multiple domenii de interes pentru elevii de gimnaziu și pentru liceeni, au fost aduse prin aportul Ambasadei RM la București, prin bunăvoința excelenței sale amb. Iurie Reniță, au fost depozitate la liceul Spiru Haret din Chișinău, după care au fost transportate cu susținerea Ministerului Tineretului și Sportului în instituțiile din localitățile vizate. În urma acestei acțiuni 4 biblioteci școlare, respectiv de la Liceul Spiru Haret din capitală, de la școala din s. Susleni, raionul Orhei, de la școala din s. Țaul, raionul Dondușeni, de la școala din s. Vălcineț, raionul Călărași și o bibliotecă, tot din raionul Călărași, au primit câte 600 de cărți.

Echipa LSBB le mulțumește tuturor celor care au făcut posibilă această acțiune, atât partenerilor menționați, cât și donatorilor dintre care le aducem mulțumiri speciale Bibliotecii Naționale a României, Bibliotecii Militare Naționale și Institutului Cultural Român.

Campania ”Trimite o carte peste Prut!” va continua, având în vedere și angajamentul pe care și l-au luat ONG-urile participante la Forumul Liderilor de Asociații ale Etnicilor Români, desfășurat între 16 și 18 septembrie la Vadul lui Vodă, de a impulsiona cooperarea reciprocă întru dinamizarea proiectelor aflate în desfășurare la nivel național.

Tudor Cojocariu

LinkedIn Talent Solutions for Growth Markets | Connecting recruiters with opportunities.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.