Avocatul liceenilor de la “Gh. Asachi” sustine ca acestia nu au comis un delict penal, ci si-au exercitat drepturile | Tudor Cojocariu

Avocatul liceenilor de la “Gh. Asachi” sustine ca acestia nu au comis un delict penal, ci si-au exercitat drepturile

11 mai 2006

Avocatul elevilor de la Liceul „Gheorghe Asachi”, cercetati de politie pentru deteriorarea inscriptiei „moldo” de pe frontispiciul institutiei, sustine ca dosarul intentat ar trebui sa fie clasat din lipsa componentelor infractiunii. Gheorghe Starcea, care este si tatal unuia dintre liceeni, a declarat ca saptamana trecuta, la „Gh. Asachi” nu a fost comisa nici o infractiune, iar liceenii si-au exprimat drepturile. 

Comisariatul de politie al sectorului Centru din capitala a intentat un dosar penal in cazul deteriorarii inscriptiei de pe frontispiciul liceului „Gh. Asachi”, in temeiul art. 287 al. 2 al CP. Saptamana trecuta, un grup de liceeni a inlaturat cuvantul ”moldo” din noua inscriptie afisata de administratia institutiei, in semn de protest fata de modificarea titulaturii liceului din „roman-francez” in „moldo-francez”. Suspectati de savarsirea a ceea ce politia califica drept „act de huliganism agravant comis in grup” sunt 4 elevi, care au fost citati la comisariat pentru depozitii. Comisarul Dumitru Rusu a declarat presei ca politia cerceteaza acest caz la sesizarea directorului liceului “Gh. Asachi”. Prejudiciul material cauzat de elevi ar fi de circa 2 mii de lei.

Intre timp, administratia liceului a inaintat in adresa politiei un alt demers prin care informeaza ca institutia nu are pretentii referitor la prejudiciul cauzat pe motiv ca cheltuielile pentru inscriptia de pe frontispiciul liceului au fost suportate de parinti.

La randul sau, directorul liceului, Boris Volosatii spune ca era obligat sa sesizeze politia, in calitate de director al unei institutii de stat.

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.