Copiii de la Tiraspol sunt alături de voi | Tudor Cojocariu

Copiii de la Tiraspol sunt alături de voi

Urmărim cu durere în suflet evenimentele ce se desfăşoară la Liceul „Gheorghe Asachi” din Chişinău. Ne amintim zilele de grea cumpănă din vara anului 2004, atunci când a fost devastat Liceul nostru, „Lucian Blaga” din Tiraspol şi alte şcoli româneşti din Transnistria. Mii de copii rămaşi în drum, care plângeau de durere. Nenumăraţi profesori erau alături de noi, singurii care ne susţineau şi ne apărau drepturile.

Am fost nevoiţi, împreună cu cei maturi, să participăm la mitinguri de protest, să pichetăm Ambasada Rusiei la Chişinău.

Peste hotare copiii sunt protejaţi, au drepturi şi sunt apăraţi de lege. La noi, „legea” este pentru a pedepsi copiii atunci când încearcă să-şi apere drepturile. Oare noi trăim într-o ţară liberă, dacă liceenii nu au dreptul la exprimarea liberă?

Dragi prieteni, Tudor Cojocaru, Vitalie Zgarbur, Sergiu Stârcea, Andrei Dimitriu, să ştiţi că nu veţi fi apăraţi de nimeni. Cererile noastre depuse la CEDO mai stau şi azi la Chişinău stocate pe undeva prin birouri; sunt prea puţini cei pe care îi interesează soarta noastră, de multe ori promit dar nu fac nimic. Nici organele de drept ale ţării nor să vă protejeze. Trebuie să fim solidari şi să ne apărăm noi înşine drepturile, pentru că nimeni altul nu o va face în locul nostru. Dacă toţi cei din jur tac, atunci când sunt acuzaţi nişte copii, eu îi chem pe toţi copiii să vă susţină. Vă îndemn pe toţi să scriem scrisori de protest şi să adunăm semnături în susţinerea copiilor de la LiceulGheorghe Asachi”.

 Noi, copiii din Tiraspol, suntem alături de voi. Dacă va fi necesar, vom ieşi în stradă pentru a declara protest celor care nu au grijă de noi.

Elena Pădurean,

elevă la Liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol

 

P.S. Apelul Elenei Pădurean a apărut şi pe Internet, unde a adunat numeroase semnături, aparţinând unor organizaţii nonguvernamentale şi personalităţi din România, Canada, Statele Unite ale Americii, Franţa. Printre semnatari sunt scriitorul Paul Goma, publiciştii Andrei Vartic, Victor Roncea, Gabriel Plesea şi mulţi alţii (vezi [email protected]).

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.