fbpx

Celor care nu vor vota primarul, prin asta scuipându-şi în propria faţă

Am vrut iniţial ca ceea ce scriu acum să fie elaborat, exhaustiv şi peste măsură de argumentat. Dar m-am răzgândit. Ştiu că, oricum,  cei care-şi maschează lamentările şi frustrările prin revolte n-au timp pentru a se opri din mers şi pentru a se gândi la ce a fost, la ce este şi la ce va fi să fie. Spun asta şi mă gândesc la pretenţiile lor de oameni informaţi, cu atitudine civică şi cu „părere obiectivă”, dar şi la kilometrii de texte scrise pe care s-au prefăcut că le-au înţeles în urma lecturării. Nici argumentele unor oameni care chiar contează (analişti, experţi, oameni de cultură, oameni de ştiinţă, oficiali europeni) nu i-au făcut să vadă că boicotul lor presupune avantajarea comuniştilor. O parte dintre ei sunt rău-intenţionaţi, o altă parte – instrumentalizaţi. Cu toţii scuipă în propriul viitor.

Au făcut parte din primul val de bloggeri, dintre primii critici tineri ai regimului comunist, dintre cei pe care nu doar politicianiştii de mucava s-au grăbit să-i pupe-n frunte îngânând dulcele „Voi sunteţi prezentul şi viitorul Ţării!..”

Acum se întorc împotriva propriilor credinţe şi fapte, sau cel puţin împotriva acelor credinţe şi fapte pe care le-au emanat prin prestaţia lor publică, din mediul online, din presa scrisă şi de pe la emisiunile TV şi radio.

Acum le dă cinismul pe din afară când ignoră apelul să iasă la vot şi contribuţia sutelor de mii de emigranţi moldoveni care, dacă ar putea, ar veni şi ar vota în locul unor leneşi care au rămas acasă.

Acum nu mai vor să voteze cu emoţii sau cu speranţă, deci nu vor merge deloc la vot.

Acum înjură supăraţi pentru că nu vor să aleagă răul cel mai mic şi se aşteaptă să nu fie înjuraţi când fac jocul răului cel mai mare.

Acum îi dau votului lor greutate şi mega-importanţă, după care-l vor arunca pe geam.

Acum aşteaptă un primar pe cal alb, precum prinţesele din poveşti îl aşteaptă pe prinţ.

Acum îi căută nod în papură celui care a făcut cât s-a putut face, riscând să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard.

P.S. Ştiu bine că neparticiparea la vot este şi aceasta un fel de a transmite ceva şi de a face o alegere. Dar asta nu înseamnă că mesajul transmis va fi unul corect,  iar alegerea nu va fi greşită.

Tudor Cojocariu

LinkedIn Talent Solutions for Growth Markets | Connecting recruiters with opportunities.

6 thoughts on “Celor care nu vor vota primarul, prin asta scuipându-şi în propria faţă

 • 03/06/2011 at 3:16 pm
  Permalink

  Nu inseamna ca daca iesi la vot o sa faci alegerea corecta, la alegerile locale trebuie sa votezi persoana nu partidu’ iar daca pe lista candidatilor nu vezi persoane competente atunci ce faci? meri sh alegi sigla care iti place mai mult? ca atunci cind apare ca candidat independet ii zici k e nebun de unde a mai aparut si asta pe lista dar daca il vezi alaturi pe unu de la guvernare (alaturi de aceeasi persoana incompetenta) se schimba atitudinea nu? uite mah asta nui de la comunisti democrati sau stiu eu ce partid mai urasti. Votul este un drept nu o obligatie si atata timp cat am dreptul la vot ap dreptul sa ma abtin (cauze sant 1001). Si inca ceva: daca o persoana a hotarat sa nu se implice in politica dc automat isi scuipa in fata??

  Reply
  • 05/06/2011 at 9:35 am
   Permalink

   Articolul este adresat celor care initial fusesera pe “baricadele democraţiei”, după care au adoptat discursuri anti-democratice. E şi abţinerea un drept şi un mijloc de a protesta, de a transmite un mesaj etc. Am şi scris asta la urmă. Nu interpetaţi greşit ce am scris.

   Reply
 • 04/06/2011 at 9:06 pm
  Permalink

  mda… interesante ginduri iti mai trec prin minte, dar am sa aleg sa-mi scuip singur in fata decit sa aleg pe unu care sa ma scuipe el! sau sa mai cheme si echipa de consilieri si sa faca la fel! asa ca nu te chinui cu vorbe grele de genul ”exhaustiv”, ”elaborat” si alte chestii mucalite pe care ti le mai sopteste google.

  succes

  Reply
  • 05/06/2011 at 10:07 am
   Permalink

   Proastă gluma cu google-ul. Nu cred că ai avut nici un motiv pentru a crede că m-aş fi chinuit cu asemenea cuvinte sau acţiuni.
   Articolul se adresa unui anumit grup de oameni, precum i-am răspuns şi lui Vasika.
   Nu vrei, nu vota, dacă e singura abordare care-ţi pare raţională. E alegerea ta, dar una greşită, din punctul meu de vedere.

   Reply
 • 05/06/2011 at 9:23 am
  Permalink

  Sunt total deacord cu Vasilika, ei .. eu cred ca bloggerul nostru a scris articolul la fierbinteala si nu a analizat bine ceea ce a vrut sa zica, asa ca sa-l lasam in pace poate omul nici cu o intentie rea 😀 , dar noi il certam.

  succes

  Reply
  • 05/06/2011 at 9:38 am
   Permalink

   Semion, ai dreptate cand zici că l-am scris la fierbinţeală pentru că sunt chiar supărat în continuare.
   Dar cine a zis că emoţiile nu duc la un anumit tip de adevăr? 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.