Cine suntem NOI? Lansare de carte – Dan Dungaciu

afislansaredandungaciu1Sunteti invitati cu totii joi, 12 februarie, ora 18.00, la Libraria Mihai Eminescu, din str. Regina Elizabeta nr. 16, de langa Universitate, Bucuresti.

 

Cartea trateaza, prompt si pertinent, la minut si pe intelesul Occidentului, problema Republicii Moldova, dar fara patetismele din categoria podului de flori. Independenta Republicii Moldova – fata de cine?, Ce se ascunde in spatele “razboiului limbii”?, Nedorita actualitate a lui Eminescu, Ce inseamna depolitizarea problemei identiare?, Ce se intimpla acolo?… Fatetele multiple si contradictorii ale Republicii Moldova, Integrarea, populismul si tiganii, Voronizarea Republicii Moldova si a politicii externe romanesti?, Romanii e fascisti!, Telefonul Moscovei compenseaza lipsa tratatului cu R. Moldova, Transnistria uber alles!, De ce maximum 3000 de soldati americani in Romania?, A doua victorie a Rusiei in Transnistria, Ce sustinere are NATO in R. Moldova?, “Europa” vorbeste la Chisinau cu accent maghiar?, Nu de Rusia ma tem, ci de spaimele noastre fata de ea!, Nihil sine deo? Modernitate, religie si comunism, toate acestea si inca multe altele sint intrebarile si problemele pe care le discuta atent Dan Dungaciu in cartea lui, Cine suntem noi? Cronici de la Est de Vest.

 

Doua vorbe despre Dan Dungaciu: Cercetator principal la Institutul de Stiinte Politice si Relatii Internationale al Academiei Romane, conferentiar la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti si a studiat sau a lucrat ca cercetator asociat în diverse institutii occidentale: Fernand Braudel Institute (Binghampton, SUA), Max Weber Centre for Advanced Cultural and Social Study (Erfurt, Germania), Department of Political Science and Public Administration – Law, Economics and Political Sciences’ School of Athens (Atena, Grecia), Central European University (Budapesta, Ungaria), Department of Social Sciences – Anglia Polytechnic University (Cambridge, Marea Britanie), Institut für die Wissenschaften vom Menschen (Viena, Austria), Max Planck Institute for Social Anthropology (Halle, Germania) etc. Este membru al mai multor asociatii internationale si nationale de profil si laureat al Premiului „Dimitrie Gusti” pentru sociologie al Academiei Romane (1995) si al Premiului International pentru Sociologie al Universitatii din Istanbul (2001). Este autor a zeci de studii de specialitate si a numeroase lucrari de profil, printre cele mai recente numindu-se: Natiunea si provocarile (post)modernitatii (2004), Moldova ante portas (2005), Romania si romanii din jurul ei (2006), Portrete si controverse (2007). Dan Dungaciu este prefatatorul volumului Lumea in 2020. O schita a viitorului global prezentata de Consiliul National de Informatii al SUA, aparut in 2008 la Editura Cartier in Colectia Cartier Istoric.

 

In Colectia Cartier Istoric au mai aparut: Philippe Nemo, Ce este Occidentul?, 2008; Iluzia anticomunismului. Lecturi critice ale Raportului Tismaneanu, Volum coordonat de: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Ciprian Siulea, Ovidiu Tichindeleanu, 2008; Georges Vigarello, O istorie a frumusetii. Corpul si arta infrumusetarii din Renastere pina in zilele noastre, 2006; Jean Lacouture, Stendhal. Fericirea ratacitoare, 2005; Ovidiu Pecican, Sange si trandafiri. Cultura ero(t)ica in epoca stefaniana, 2005; Adrian Gabriel Lepadatu, Miscarea legionara: intre mit si realitate, 2005.

22 comments to Cine suntem NOI? Lansare de carte – Dan Dungaciu

 • Oleg  says:

  va apărea şi în RM cartea?

 • tudorcojocari  says:

  Eu mi-am luat cartea in vacanta de iarna, cam pe 27 decembrie de la libraria din centru Cartier, de langa magazinul Sport. A costat 160 lei, cu reducere de la 180. Se mai gaseste si in alte puncte de vanzare Cartier, inclusiv pe str. Puskin la Libraria 9(noua), statia de troleibuz M. Kogalniceanu.

 • vio  says:

  iaka, ai avut noroc, eu am luat’o cu 180 lei 😀
  da vroiam sa te intreb: a fost lansare si la Chisinau? sau acolo a aparut asa, dintr’o data, pe rafturile librariilor?

 • Tudor Cojocaru  says:

  Nu stiu daca a fost lansarea acolo. Eu nu am auzit nimic.
  Oricum, reducerea a fost pentru cei care fac naveta Bucuresti-Chisinau, nu si pentru cei de pe FR-MD ;).

 • Oxana  says:

  Am citit undeva ca a fost facuta lansarea de carte oficila in Chisinau, cu participarea autorului. E o aparitie editoriala mai mult decit asteptata. E bine ca se va mediatiza si in Romania.

 • Oxana  says:

  http://stelapopa.unimedia.md/2008/12/29/dan-dungaciu-o-noua-carte-despre-r-moldova/

  aici puteti gasi mai multe despre cartea propriu-zisa, dar si despre lansarea acesteia la Chisinau.

 • tztz  says:

  nu i-a spus nimeni autorului ca nu e frumos sa scrie peste lucratura altor oameni? e chestie de respect

 • Tudor Cojocaru  says:

  Probabil ca si marele Mihai Eminescu ar fi trebuit sa puna drepturi de autor(c) la afirmatie, sau poate editura cartii despre Nicolae Titulescu, cel care spunea si el pe coperta “Basarabia Pamant Romanesc”…
  Asta, desigur, inainte de 2006.

 • vb  says:

  spuneti-mi, va rog, la ce ora va fi lansarea?

 • Tudor Cojocaru  says:

  Lansarea este la ora 18.00. Era scris pe afis, insa din cate am inteles de la un prieten nu se vedea prea bine. Acum am introdus si in text. Imi cer scuze.

 • vio  says:

  Tudor, iar o faci pe shmekeru )

  mi’ar fi placut si mie sa asist la lansare, as vrea si eu sa il urmaresc live pe dom’ profesor… :-<

 • Tudor Cojocaru  says:

  Poate incerc sa trag o filmare de pe Canon-ul meu antic. Sa vedem ce iese. Daca ai noroc sa pot sa iti transmit filmuletul, voi fi numai bucuros. 🙂

 • ana  says:

  Daca nu faci pozele promise si nu le postezi aici eu ma supar foc, auzi? 🙂

 • Tudor Cojocaru  says:

  Ana, vezi cred ca are stela popa. Eu nu mi-am luat aparatul, ca nu as fi fost atent la ce zice lumea.

 • ana  says:

  Pai crezi ca Stela isi aduna onestitatea sa le posteze la ea pe blog? La cata secretomanie e pe acolo:), mai degraba il deleaga pe altul sa povesteasca despre cum a decurs. Si cand a aparut la Cartier, se prefacea ca stie de pe blogul lui Victor:), la naiba ce schizofrenie mai e si asta sa te scarpini cu mana altuia… fara rautate, dar nu am incredere ca aflu de acolo o descriere corecta despre cum a decurs, de aceea te si rugasem pe tine.
  PS Stau in alt oras, dar sunt din Balti si urmaresc ce mai apare, fiind curioasa ce se mai vorbeste despre Basarabia noastra la Bucuresti.

 • ana  says:

  Asa ca te rog, daca ai putin timp sa povestesti aici cum a fost….blogul tau e pentru mine o sursa de incredere.

 • vio  says:

  Ana, respect foarte mare pentru ultimele comentarii 😀
  in sfarsit s-a gasit cineva care sa zica lucrurilor pe nume!
  sper sa dea si Stela Popa cat mai curand de comentariile astea 🙂

 • Sorin  says:

  Ana, Vio :))
  Eu sunt sigur ca le va citi, e obsedata de ce se barfeste despre ea si se apara si lauda singura pe forumuri inca de pe vremea flux-ului:) acolo era non-stop cu nick-ul virus, apoi basarabeanca iar acum ladyhappy pe unimedia. Eram colegi, stiu ca era pe forum all day long pana in noapte…asa e treaba asat cu brandul si imaginea se construieste cu transpiratie si multa multa daruire:)))
  Deci subscriu sa aflu si eu de aici cum si ce au vorbit de pe blogul lui Tudor. A fost prezent si Cioro?

 • vio  says:

  ce m-am distrat citind commentu tau, Sorin 😀
  cred ca e cazul sa ne mutam la postul nou, acolo unde povesteste Tudor ce si cine a fost 😉

 • tudorcojocari  says:

  Ana, Sorin, Vio,
  pentru voi am scris inca un material micut sa va faceti o imagine despre ieri. Din pacate nu mi-am facut notite, si nici poze. Sper sa va fie de folos. Nu a fost nimic deosebit, doar un eveniment bine-organizat si o atmosfera placuta.
  Va multumesc pentru cuvintele frumoase. 🙂

 • Tudor  says:

  Dungaciu asta este un ipocrit si un demagog ! Asa bun cunoscator al situatiei din Moldova cum se pretinde a fi, si-a permis sa faca niste declaratii absolut tampite :
  – cica reactivarea Mitropoliei Basarabiei este intrutotul meritul statului Roman;
  – reactivarea MB cica a fost o greseala a Romaniei pentru ca a starnit nemultumirea si furia patriarhia ruseasca si a Moscovei :)))
  Mai multe aberatii ale marelui profesor Dungaciu le puteti citi aici:
  fara linkuri, om bun.

 • Vanea  says:

  Aici găsiţi cîteva poze de la prezentarea lui Dan Dungaciu a cărţilor sale Cine suntem noi? şi Basarabia e România? la Universitatea Alecu Russo din Bălţi

  http://blog.profor.us/2011/12/02/dan-dungaciu-la-balti/

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>