fbpx

CLM a comemorat la București 11 ani de la moartea lui Gheorghe Ghimpu (foto)

Clubul Liberal pentru R. Moldova a comemorat duminică, 13 noiembrie, la București, 11 ani de la încetarea din viață a unuia dintre cei mai importanți lideri ai Mișcării de Eliberare Națională a românilor moldoveni, Gheorghe Ghimpu.

Tineri români de pe ambele maluri ale Prutului au depus flori și au aprins lumânări în memoria regretatului luptător anti-comunist, după care au ținut un moment de reculegere în memoria acestuia. Acțiunea a avut loc în Piața Universității din București, la borna KM 0 al democrației, locație care îi reunește cu diverse ocazii pe cei care cred în lupta împotriva dictaturii comuniste și care prețuiesc aspirațiile de libertate ale poporului român.

Gheorghe Ghimpu a fost deținut politic  în perioada sovietică pentru fondarea Frontului Național-Patriotic din Basarabia și Nordul Bucovinei, a fondat Mișcarea de Eliberare Națională și a fost ales în primul Parlament democratic al R. Moldova.

Gheorghe Ghimpu a fost cel care a înlocuit drapelul sovietic de pe clădirea Parlamentului, cu tricolorul. În anul 2000, la 13 noiembrie, cel care a spus că ”ne vom salva doar revenind la românism și realizând reîntregirea neamului românesc” a încetat din viață în urma rănilor provocate de un accident rămas și astăzi fără elucidare.

Departamentul de PR al CLM

Tudor Cojocariu

LinkedIn Talent Solutions for Growth Markets | Connecting recruiters with opportunities.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.