A avut loc sesiunea II privind scrierea de proiecte din programul UE vine la tine acasă! | Tudor Cojocariu

A avut loc sesiunea II privind scrierea de proiecte din programul UE vine la tine acasă!

COMUNICAT. Consilieri și funcționari ai PMC din cadrul direcțiilor relații externe, cooperare regională și integrare europeană; evidență contabilă și analiză economică, direcției economie, reforme și relații patrimoniale; educație tineret și sport; transport public și căi de comunicație și a proiectului Eficiență Energetică, au fost instruiți în zilele de 16 și 17 noiembrie curent privind scrierea proiectelor sociale și tehnice.

Traning-ul a fost susținut de către Richard Simioniuc, trainer autorizat al Asociației Municipiilor din România și a conținut instrucțiuni privind conceperea și prezentarea proiectelor, formularea mesajelor în raport cu finanțatorii, riscurile financiare aferente și oportunitățile de finanțare, inclusiv cele ale programului Operațional Comun România-Ucraina-R. Moldova (Crossboarder). De asemenea, au fost analizate exemple de bune practici al APL din statul vecin.

Proiectul este implementat de către Asociaţia pentru Integrare Europeană, cu susţinerea Asociaţiei „Convergenţe Europene” din

România şi reprezintă primul modul din cadrul Programului „UE vine la tine acasă!”, aflat la ediţia a II-a.

Următoarea sesiune de training va avea loc între 25 și 27 noiembrie la Casa Cunoștințelor din Chișinău şi îi va avea drept beneficiari pe tinerii jurnalişti, corespondenți în domeniul politic și al integrării europene.Printre obiectivele proiectului s-au numărat stimularea viziunii funcţionarilor asupra nevoilor comunităţii, îmbunătăţirea capacităţiide proiectare strategică, prioritizarea activităţilor, dar şi abilităţile de redactare a proiectelor şi argumentarea solicitărilor în raport cu finanţatorii.

De asemenea, Asociaţia pentru Integrare Europeană va organiza în luna decembrie dezbateri publice şi conferinţe având drept tematică integrarea europenă şi funcţionarea instituţiilor europene, prin care vor fi promovate valorile europene, dar şi efectele aderării R. Moldova la Uniunea Europeană.

Departamentul de Comunicare al Asociației IE

 

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.