Comunicat al Asociatiilor Studentilor Basarabeni din Romania

Asta face din noi comunismulAsociaţiile studenţilor basarabeni din România îşi exprimă indignarea faţă de încălcarea flagrantă a dreptului fundamental la libera circulaţie prin interzicerea intrării cetăţenilor români pe teritoriul Republicii Moldova în perioada 25-27 martie 2009. Ţinând cont de faptul că în 27 martie pe ambele maluri ale Prutului se sărbătoreşte Unirea Basarabiei cu Regatul României, considerăm acţiunile autorităţilor Republicii Moldova ca fiind îngrijorătoare şi neconcordante cu discursul oficial proeuropean promovat de aceleaşi autorităţi. Tratamentul aplicat unor cetăţeni europeni de către autorităţile moldovene trebuie calificat drept o violare a prevederilor Acordului de Parteneriat şi Cooperare dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană. În contextul campaniei electorale desfăşurate în Republica Moldova, încălcările din ce în ce mai frecvente ale drepturilor omului demonstrează atitudinea distructivă a autorităţilor care pretind că Republica Moldova este  un stat de drept democratic.

GIRB Suceava

ASEB Oradea

GIB Cluj

LSB Galati (Grup de Initiativa)

OSB Constanta

LSB Timisoara (Grup de Initiativa)

ASEB Craiova

 LSB Bucuresti

ATB Iasi

OSBB Brasov

ASEB Bucuresti (Grup de Initiativa)

GIB Bacau (Grup de Initiativa)

8 comments to Comunicat al Asociatiilor Studentilor Basarabeni din Romania

 • Oxana  says:

  Era si de asteptat o asa interventie din partea noastra. Bravo pentru initiativa, noi, cei de la Suceava, suntem totdeauna alaturi.

 • Tudor Cojocaru  says:

  Bravo celor care au semnat! Suceava e la inaltime ca de obicei ;).

 • ana  says:

  Clujul, mai molcut asa…noah:)
  Da’ in acord total!

 • Tudor Cojocaru  says:

  Ei na, apropo, aveti ceva filmulete de la manifestari?

 • ana  says:

  Eu nu am fost decat in trecere la o lansare, n-am avut timp din pacate. Sigur insa cei de la gib au imagini. mai intreb si daca aflu, iti trimit!

 • vio  says:

  se poate si eu sa ma alatur? 😀
  cu toate ca a aparut cam tarziu reactia, da’ e mai mult decat binevenita 😉

 • Tudor Cojocaru  says:

  Numaieste tarziu, noi doar am asteptat sa se mai domoleasca aia. Ca am vrut sa le inglobam pe toate. Cine stie ce ar mai fi dres ei intre timp?

 • vio  says:

  bun, bun, maladets!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>