(doc)Lantul viu al memoriei – Comunicat de presă al OT a Partidului Liberal

Lant Viu al Memoriei_Comunicat de presa OTPL-doc

În data de 28 iunie curent, ora 10:00, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal va desfăşura un Flash-mob sub forma unui “Lanţ Viu al Memoriei” care va fi ţinut în faţa Preşedinţiei Republicii Moldova şi vor fi aprinse lumânări în memoria celor care au murit în urma ocupaţie şi a regimului comunist sovietic de după.

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal califică data de 28 iunie 1940 drept „zi neagră” pentru Basarabia. În această zi, URSS a ocupat teritoriul românesc dintre Prut şi Nistru, Bucovina şi ţinutul Herţa. Raptul teritorial din 28 iunie a avut şi are consecinţe tragice asupra populaţiei româneşti din aceste teritorii: geno şi etnocidul, deportările în masă, colectivizarea forţată, foametea organizată, teroarea, execuţiile în masă, etc.

Fiind convinşi că tinerii păstrează memoria acelor timpuri tragice, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal face apel către colegii din organizaţiile de tineret ale partidelor politice, organizaţiile nonguvernamentale de profil şi tineret şi către toţi cei nepăsători în vederea solidarizării în această zi de doliu naţional.

Vă aşteptăm să aprindem câte o lumânare în memoria victimelor ocupaţiei sovietice.

Chişinau                                                                                                          27.06.2008