Echipa fortificată a PL – şansa de a face schimbarea până la capăt

Partidul Liberal şi-a anunţat lista pentru electorala din acest an. Pe listă se regăsesc personalităţi importante ale vieţii publice moldoveneşti din mai multe domenii, dintre care toate merită menţionate. De asemenea, aşa cum îi stă bine unui partid puternic, oamenii vechi au rămas, adică nu au fost plecări marcante, iar pe deasupra au mai şi aderat oameni precum Dan Dungaciu, Vlad Lupan, Victor Popa, Ion Varta, Valeriu Saharneanu şi, nu în ultimul rând, Valentin Berezovschi şi Valentin Guzgan.

Sentimentul pe care îl trăiesc membrii mai vechi, de orice rang, în asemenea momente, este unul fără îndoială pozitiv, dat fiind că faptul duce la o solidaritate de idei, valori şi principii, care se presupune că le împărtăşesc membrii. Aşadar, aderarea unor membri noi, persoane de o valoare incontestabilă, este de natură să stimuleze multe procese benefice din interiorul unei organizaţii. Acest lucru este valabil chiar dacă trebuie să fim conştienţi că pentru foarte mulţi, aderenţa la un partid nu înseamnă neapărat aderenţa la aceleaşi valori, ci mai curând o reprofilare profesională şi un instrument pentru atingerea unor obiective, mai bune sau mai rele.

Eu am încrederea, bazându-mă pe evoluţia partidului, precum şi pe experienţa fondatorilor săi, că valorificarea noilor membri se va produce plenar, iar societatea va resimţi impactul benefic al schimbării imediat după alegerile din 28 noiembrie.

7 thoughts on “Echipa fortificată a PL – şansa de a face schimbarea până la capăt

 1. eu una nu înțeleg,
  cum să fii președintele Uniunii Jurnaliștilor din Moldova și să fii pe lista unui partid
  Mi se pare jenant

 2. Oameni de calitate din ce in ce mai buna, dar nu au experti economici. Daca ar avea pe cineva care sa poata polemiza pe cifre : PIB, buget, sistem fiscal etc ar adauga cel putin 10% la alegeri.

 3. prezența unor oameni noi, veniți anume din societatea civilă este un lucru îmbucurător… este un ciclu sănătos, cei din politică să revină în societate și cei din societate să se implice în politică.

 4. Oxana a cam exagerat un pic cu jena fata de dl Saharneanu 🙂
  Eu cred ca e la latitudinea dumnealui sa-si decida actiunile.
  A fi jurnalist, cred ca nu inseamna sa fii debarasat total de realitatile politice din MDA 🙂
  Da, undeva la mijloc este o neclaritate, care, cred, ca va fi rezolvata in scurt timp.

 5. Nu poate fi ingradit domeniul politic de cel al jurnalismului, atata timp cat ambele se hranesc unul de la altul, reciproc avantajos. Jurnalistii, la randul lor, sunt oameni, de fapt chiar cetateni as spune, ai statului RM, care isi exprima direct (prin stampila VOTAT) sau indirect (prin articolele sale) viziunile sale politice. Astfel, jurnalistii decid politicul la fel cum decide oarecare cetatean din tara asta, numai ca unor le place sa se ascunda si sub masca jurnalismului, incat sa para independenti, echidistanti, uitand ca la baza formarii guvernarii statului stau si voturile lor.
  Deci, jurnalismul politic, etc, este delimitat de politic la fel cum inima mea de mine 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.