(foto)La Muzeul Taranului Roman a avut loc vernisajul expozitiei “Biserici rupestre din Basarabia” | Tudor Cojocariu

(foto)La Muzeul Taranului Roman a avut loc vernisajul expozitiei “Biserici rupestre din Basarabia”

Ieri, 8 iulie 2008, a avut loc vernisajul expozitiei “Biserici rupestre din Basarabia”. Acesta s-a desfasurat la initiativa domnului Mihai Nicolae, directorul Institutului “Fratii Golescu”, dar si datorita deschiderii de care a dat dovada administratia Muzeului Taranului Roman. De altfel, in deschiderea vernisajului, dl Nicolae a tinut sa ii multumeasca in special domnului director al muzeului, omului de cultura Vintila Mihailescu. De asemenea, organizatorul le-a multumit celor prezenti pentru participare, precum si tinerilor romani din Tara si Basarabia care au contribuit la buna desfasurare a evenimentului.

Domnul Eugen Tomac, consilier in administratia prezidentiala, a tinut un discurs prin care a trecut in revista evenimentele-cheie din Basarabia, oprindu-se in special asupra rolului jucat de rusi mai intai, iar mai apoi de sovietici in lichidarea spiritului crestin, si respectiv romanesc din Basarabia. Manastiri au fost inchise, lacasuri sfinte batjocorite si reprezentanti ai vietii religioase omorati. In acest context, expunerea unor asemenea fotografii-marturii ale unei romanitati latente din Basarabia, devine cu atat mai importanta.

Mentionez ca expozitia va avea loc in perioada 8 – 22 iulie 2008 in cadrul Clubului Taranului Roman, timp in care toti romanii, indiferent de locul in care se afla sunt invitati sa o admire.

*Vedeti primul articol

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.