PETITIE pentru incetarea hartuirii tinerilor din Republica Moldova | Tudor Cojocariu

PETITIE pentru incetarea hartuirii tinerilor din Republica Moldova

PETITIA A FOST TRIMISA, IAR REZULTATELE NU AU INTARZIAT SA APARA

Va Multumim.

Aceasta este o petitie pentru sustinerea tinerilor acuzati ca ar fi “lansat de multiple ori chemari publice la rasturnarea prin violenta a orinduirii constitutionale si lichidarii statalitatii si integritatii teritoriale a Republicii Moldova” si de “crearea in Republica Moldova a unei structuri radicale, ce-si declara drept scop lichidarea statalitatii teritoriale a statului cu ulterioara anexare a teritoriului la Romania”.

Rog ca semnatarii sa-si lase la comentarii Numele, Prenumele si Locul de resedinta, astfel incat Petitia sa poata fi trimisa la institutiile abilitate.

Mentionez ca datele Dv. nu vor aparea pe site, ci vor fi colectate in baza mea personala de date.  La comentarii voi posta numarul de semnatari.

Petitie

 

Stimati Domni sau Doamne,

In data de 10 iunie 2008, Procuratura si Serviciul de Informatii si Securitate din Republica Moldova a inceput urmarirea a cativa tineri care si-au exprimat punctul de vedere referitor la situatia social-politica a statului, activitatea presedintelui comunist Vladimir Voronin si atitudinea autoritatilor in legatura cu subiectele de interes major pentru cetatenii moldoveni.

Autoritatile afirma ca parerile exprimate de catre utilizatorii de forum-uri publice reprezinta o amenintare impotriva independentei si integritatii statale a Republicii Moldova, or acuzatii au chemat la “actiuni de natura sa inlature de la putere sistemul politic dictatorial comunist si sa inceapa procesul de unificare cu Romania. Cu toate acestea, acuzatiile respective nu pot fi considerate valabile, considera avocatul pentru drepturile omului Vitalie Nagacevschi. Punctele de vedere exprimate pe Internet nu au fost altceva decat exprimari publice ale punctelor de vedere ale acestora. Este important sa se releve faptul ca Romania si Republica Moldova, conform celor mai importante forumuri stiintifice, au o cultura comuna, populatia majoritara este cea romana si vorbeste limba romana.

Totusi, un judecator a permis ca procurorii din Chisinau sa sechestereze computerele unui numar de copii si tineri, cauzandu-le daune morale si o permanenta stare de frica si ingrijorare, stari incompatibile cu o constiinta umana, in special cu cea a unui adolescent. Problema este cu atat mai grava, cu cat multi dintre acestia se afla in perioada de examinare, astfel incat aceasta hartuiala risca sa le reduca performantele la examenul de Bacalaureat. Conform declaratiilor informale ale unora dintre politisti, audierile si sechestrarile vor continua, acesta fiind doar inceputul.

Procuratura este interesata in special de siteuri precum www.forum.md, www.torrentsmd.com, www.desteptarea.info, www.unimedia.com, dar si altele asemenea.

Trebuie mentionata ca aceste evenimente au loc din ziua care a urmat declaratiile presedintelui Vladimir Voronin, care a asigurat jurnalistii si societatea civila de faptul ca libera exprimare trebuie incurajata si ca aceasta nu va fi cenzurata si cu atat mai mult condamnata de catre autoritati.

Este evident faptul ca astfel de masuri nu pot fi percepute drept demersuri reprezentand dorinta de integrare europeana declarata in mod oficial.

Este inadmisibil ca intr-o tara cu aspiratii europene, precum se considera a fi Republica Moldova, tinerii cu o mentalitate sanatoasa, non-comunista, sunt tratati asemenea infractori de rand.

Consideram ca actiunile autoritatilor moldovenesti inumane, ne-democratice si abuzive.

Avand in vedere aceste fapte, chemam institutiile abilitate sa reactioneze prin adoptarea unei pozitii publice cu privire la situatia creata.

 

13 Iunie 2008                                                                                Cu respect,

PETITIE in limba romana .doc

PETITION English version .doc

 

 

 

 

 

 

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

6 thoughts on “PETITIE pentru incetarea hartuirii tinerilor din Republica Moldova

 • 17/06/2008 at 9:04 pm
  Permalink

  sper ca nu te superi ca am preluat si eu articolul pe blogul meu, am prezicat sursa ca fiind blogul tau

  Reply
 • 24/06/2008 at 12:07 pm
  Permalink

  solidaritate si unitate!!! stop hartuirii

  Reply
 • 24/06/2008 at 10:01 pm
  Permalink

  atentatul la drepturile omului intra la capitolul pacate… pentru tinerii de peste Prut, viva la resistencia!!! pana la urma nicaieri in lumea asta nu e rai …

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.