fbpx

Propaganda rusa de la presedintia moldoveneasca

Cu toții am obosit de propagandă. Unii dintre noi suntem conștienți de asta și încercăm să o evităm, iar ceilalți, deși obosiți, nu reușesc să o reclame. Cei din urmă sunt și votanții (ne)președintelui Dodon, care au probleme mari cu percepția lumii în care trăiesc. Spun asta urmărind ieșirile halucinante și multe ale dodonului. Zicala ”degeaba e fudul dacă nu e și prost” a fost inventată pentru acest specimen aflat temporar la președinția pseudostatului moldovenesc, din care dispar miliarde, iar făptașii se lăfăie de ani de zile în lux și în lingușelile subalternilor.

(Ne)președintele nu pierde nici o ocazie de a trânti prostii mari cât el. După ce a insultat toate categoriile sociale (angajații, studenții, elevii, antreprenorii), breslele (scriitorii, militarii, istoricii, jurnaliștii, profesorii), asociațiile (de tineret, ale veteranilor războiului de pe Nistru) acesta recidivează și se apucă de celebrarea ”eliberării țării de sub ocupația fascistă”.

Să disecăm puțin aceste cuvinte ale dodonului. Eliberare a fost doar pe jumătate, întrucât rușii așa și n-au plecat la ei acasă. Din contra, stau în continuare oploșiți pe teritoriului statului formal suveran R.Moldova. Țară nu e, pentru că țara noastră e doar una și se numește România. Că momentan e ruptă-n două, e una. Dar ceea ce contează este că doar țara, adică doar România ”Mare”, sau ”normală” poate furniza un model de dezvoltare integrator și modern pentru toate categoriile de cetățeni ai actualelor state România și RM. Inclusiv pentru votanții lui Dodon. Ocupație fascistă a fost, dar adevărul (ne)președintelui tot la jumătate se oprește, întrucât ”fascismul” este un regim politic trecător, ca oricare altul. Din fericire. A-l asocia unor națiuni sau etnii în timp ce țopăi kitschos pe mormintele ostașilor este nepotrivit, insultător și periculos. Astăzi, în 2017, puțini germani sau români mai sunt fasciști. Or, conform discursului alienatului Dodon, inclusiv colegii săi din partid, care se hrănesc din aceeași treucă a bugetului de stat, ar trebui blamați pentru că sunt cetățeni români, deci fasciști.

Dodon încearcă să pară împăciuitor, responsabil și deschis la minte, dar dacă n-ai de unde, nu te ajută nici consilierii moscoviți. Pentru că, dacă acesta ar fi fost așa cum vrea să pară, adică om breaz (președinte e clar că n-are capacitate să fie), ar fi comemorat victimele conflictului (indiferent de naționalitatea lor), ar fi condamnat războiul și violența în general, ar fi vorbit despre politici de stat de natură să prevină asemenea catastrofe umanitare, într-o perioadă în care extremiști de toată teapa și din toate țările o iau razna din ce în ce mai rău. În loc de asta, însă, dodonul sărbătorește moartea, inspirat probabil de partenerii săi de la Mitropolia rusă a Moldovei, care se ghiftuiesc animalic la orice sărbătoare, în post sau în afara lui.

Președinția dodonului va organiza un concert cu un ingușeto-georgiano-rus numit Григорий Лепс, precedat de un cor ce va interpreta hitul sovietic de război Смуглянка-Молдаванка, despre un soldat sovietic vrăjit de o moldoveancă la cules de struguri. Evident, întreaga tărășenie beneficiază de un spot propagandistic în rusă, demn de un rob nedemn al dictatorului Putin. Bucata propagandistică proslăvește poporul rus, care i-a fericit pe românii moldoveni, ”eliberându-i” cu forța. Bineînțeles, reclama se oprește brusc, taman când ar fi trebuit să menționeze că eliberatorii au uitat să plece. Маладец, товарищ Додон! Родина вас не забудет, да в тюрьму посадит.

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.