fbpx

Să ne bucure dezertarea politicienilor noștri ruși și pro-ruși?

Mai întâi Lupu. Apoi Stepaniuc, Belcencova și Țurcan. Pe urmă Dodon, Abramciuc și Greceanâi. Iar acum Mișîn, Babenco și Botnariuc.

În afară de Lupu, care a avut un rol decisiv în formarea AIE, m-aș feri să cred că cei care au plecat au făcut un mare deserviciu celui mai important partid pro-rus și anti-european din RM. Primii 3 s-au pierdut într-un proiect-sosie al rusiei unite putiniste, dar mort din fașă (Moldova unită), părăsind și Parlamentul după noiembrie 2010. Următorii 3 s-au mutat la casă nouă, în partidul inter-frontiștilor șovini Krîlov & co, continuând one-man show-ul dodonist, dar și reușind performanța de a acumula sub 1% conform sondajelor.

Iar actualii 3 încă nici n-au decis ce vor face în continuare, dar știu sigur că nici comuniștii, nici pro-europenii nu le plac. E drept că există mari șanse ca aceștia să ajungă la socialiștii lui dodon, dar încă se negociază prețurile, din câte înțelegem. Și chiar dacă vor trece, dată fiind notorietatea lor inexistentă pentru majoritatea electoratului, nu am avea motive să credem că-i vor aduce-n Parlament pe roșieticii spălăciți la următoarele parlamentare.

Iar dacă nu au avut de suferit comuniștii, ai căror oponenți sunt moldovenii de bun-simț, de ce ar trebui să se bucure acei moldoveni de bun simț? Sigur, nu putem trece cu vederea scăderea lor continuă, referindu-ne la sondaje și scoruri electorale. Dar ”aș da mai curând vina” pe aportul democraților și liberal-democraților de a-și fi sporit rândurile cu foști activiști de partid comunist, decât atragerea după sine a electoratului de către renegații comuniști.

Din contra, există toate motivele să ne îngrijoreze că membri de bază ai pcrm, oameni cu niște convingeri pro-rusești și anti-europene vădite, părăsesc partea văzută a bastionului anti-occidental și se alătură indirect noului proiect rusesc, re-brand-uit într-un socialism fad și la fel de anacronic precum este comunismul voronist. Așadar, tot anti-democratic, anti-european și anti-bunăstare va fi sistemul alternativ promovat de aceștia.

Până la noi desfășurări, să urmărim cum investițiile Moscovei în dezertorii din ce în ce mai numeroși ai pcrm, se dovedesc a fi la fel de proaste precum au fost și cele făcute pentru umflarea lui dodon.

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

One thought on “Să ne bucure dezertarea politicienilor noștri ruși și pro-ruși?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.