Tineri funcționari din Parlamentul RM, în vizită la Parlamentul României | Tudor Cojocariu

Tineri funcționari din Parlamentul RM, în vizită la Parlamentul României

Asociația Convergențe Europene (ACE), în colaborare cu Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina (ACPBB), organizează, în perioada 23-26 august 2012, o vizită de studiu la Parlamentul României pentru 15 funcționari din Parlamentul R.Moldova, printre aceștia numărându-se consultanți și asistenți ai deputaților de la Chișinău.

Pe parcursul vizitei de studiu “Experiența de integrare europeană a României. Modulul Parlamentar”  participanții vor participa la dezbateri privind procesul de integrare europeană, funcționarea Parlamentului României, bune practici din sistemul legislativ românesc și impactul deciziilor la nivel european asupra R.Moldova. Vor avea loc dezbateri și prezentări ale unor parlamentari români, consilieri parlamentari, înalți funcționari, precum și ale unor experți recunoscuți în domeniile menționate.

Scopul proiectului ține de consolidarea relațiilor dintre participanți și persoanele-resursă prezente, valorificarea intereselor comune de ordin profesional și cultural. Totodată, beneficiarii vor cunoaște elemente din patrimoniul local românesc, ca parte a celui european.

Activitățile prevăzute se înscriu în seria demersurilor organizatorilor în vederea apropierii dntre tinerii de pe cele două maluri ale Prutului, a schimbului de experiență și opinii dintre aceștia, precum și a promovării unei mai bune înțelegeri a procesului de integrare europeană a R.Moldova.

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.