fbpx

Turul II. Ce avem de facut timp de 2 saptamani

Sunt surprins de înțelepciunea de care au dat dovadă concetățenii noștri, votând -o pe Maia Sandu, chiar dacă, poate ar fi preferat, în alte condiții, pe altcineva (Leancă, Ghilețchi, Ghimpu, Radu, Guțu). Mă aștept ca toți 5 să dea și ei dovadă de aceeași înțelepciune și să o sprijine declarativ și faptic pe singura candidată care l-a putut bate, de la bun început, pe clovnul horror Dodon.

Merită aprecieri speciale susținătorii PPDA, care au găsit puterea de a participa la vot, deși au criticat-o anterior pe Maia Sandu. Ei au demonstrat că deja nu mai e vorba de nume, ci de programe. La fel cum unioniștii au demonstrat că nu cred balivernele bădăranului Mihai Ghimpu. Păcat de efortul Anei Guțu, totuși, care a avut o prestație excelentă pe parcursul campaniei. Orice proiect unionist care ar putea urma va trebui să țină cont de acest efort și de echipa Dreptei.

Revenind, sunt de avut în vedere câteva surse imense de potențiali votanți, care trebuie să fie valorificate:

– Indecișii, “hipsterii” care fac nazuri pentru că așa e cool.

– Oamenii cu valori opuse principial celor ale candidatei unice.

– Oamenii rupți de realitate și mândri de asta.

– Oamenii băgați în ceață de rețeaua plahotniucistă.

– Susținătorii proeuropeni relativ rezonabili ai PD, cărora li s-a indus antipatia față de candidată.

– Cetățenii altfel activi, care nu au reușit să voteze.

Toate aceste categorii se întretaie, se suprapun și se amestecă într-un mod care urmează a fi deslușit de echipa lărgită a candidatei, astfel încât Maia Sandu să le poată accesa mai eficient în turul II.

Pe 13 noiembrie fiecare vot va conta. Literalmente. Haideți să ne folosim șansa, arătându-le tuturor celor pe care îi cunoaștem de ce trebuie să participe la vot.

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.