fbpx

LinkedIn для тих хто шукає роботу. Webinar în ucraineană pe 9 august la ora 16

LinkedIn a lansat de curând versiunea în ucraineană a platformei. Cu alte cuvinte, orice ucrainean poate beneficia de o experiență completă ca angajator, candidat, profesionist, sau student, chiar dacă nu vorbește engleza. La fel cum orice român care nu cunoaște engleza poate să o facă de mulți ani încoace, româna fiind una dintre cele 25 de limbi disponibile. Aici puteți ajusta setările de limbă.

Măsura este una excepțională, având în vedere dimensiunea și importanța pieței ucrainene de până la invazia rusească. Cu alte cuvinte, este mai mult un gest umanitar decât comercial. Actualizarea are rolul de a-i sprijini pe cei cca 12 milioane de ucraineni care au fost siliți să-și abandoneze casele, pe cei 7 milioane intern-deplasați pe teritoriul țării, dar și pe cei 5 milioane care au plecat în străinătate.

Odată cu izbucnirea războiului, LinkedIn a luat un șir de măsuri în sprijinul ucrainenilor. De exemplu, a lansat această pagină pentru ca cei aproape 4 milioane de utilizatori ucraineni

  • Să-și poată găsi de muncă oriunde în lume
  • Să-și prezinte eficient abilitățile profesionale oricărui angajator
  • Să se pregătească pentru interviuri
  • Să ceară ajutor de la serviciul clienți

Toate acestea în limba lor. Tot de la bun început, platforma a depus eforturi pentru a preîntâmpina propaganda rusească, inclusiv simbolistica de război folosită de ocupanți. A pus la dispoziția organizațiilor caritabile cca 1 milion de euro. Și-a stimulat angajații să doneze pentru ONG-urile care sprijină victimele războiului prin măsura de a dubla donațiile celor dintâi. Adică, dacă eu ca angajat vreau să donez 50 de euro pentru o organizație ucraineană, atunci LinkedIn îi va transfera 100 de euro, nu 50.

Cea mai nouă măsură anunțată recent de platformă este desfășurarea unui șir de webinarii în ucraineană. Primul va avea loc marți, 9 august, la ora locală 16.00 – LinkedIn для тих хто шукає роботу. Prin urmare, vin cu apelul către voi de a transmite această invitație de a se înregistra tuturor celor interesați să afle cum să utilizeze eficient LinkedIn pentru a se dezvolta profesional. Pentru cei care vorbesc engleza sau alte limbi, vă îndemn să vă înregistrați pentru aceste webinarii Rock Your Profile, care nu sunt o premieră, dar s-ar putea să fie o noutate extrem de utilă.

De ce am scris toate cele de mai sus? Pentru că, așa cum aud zilnic de la clienții noștri din regiune, este imposibil să ai acces la toate oportunitățile profesionale și de business fără LinkedIn. Cu cei aproape 900 de milioane de utilizatori din întreaga lume, LinkedIn a devenit de 19 ani încoace principala rețea socială pentru profesioniști, studenți, companii, universități și instituții de stat din numeroase țări.

Republica Moldova și Ucraina nu se numpără (încă) printre acele țări unde LinkedIn are o bază numeroasă de membri. Dar asta nu înseamnă că moldovenii și ucrainenii din diaspora nu valorifică potențialul rețelei. Din contra, (mai ales) odată cu invazia rusească a Ucrainei, am observat o activitate mult mai sporită a conaționalilor noștri, precum și a ucrainenilor pe platformă. Deși prilejul este unul nefericit, beneficiile unei vizibilități mai mari pe LinkedIn sunt imediate: oportunități de angajare, de afaceri, de învățare și multe altele.

România, pe de altă parte, atât ca piață, cât și ca țară de origine a utilizatorilor, se află la un cu totul alt nivel, de rând cu alte piețe foarte importante din regiune precum Polonia, Cehia și Ungaria. Cei aproape 4 milioane de utilizatori români profită din plin de oportunitățile oferite de platformă, devenind mai conectați, mai la curent cu piața muncii și cu șanse sporite de a-și atinge obiectivele profesionale. Republica Moldova și Ucraina o vor lua, fără îndoială, pe aceeași cale pe măsură ce utilizatorii (potențiali) vor descoperi beneficiile rețelei, iar impactul războiului va descrește.

Tudor Cojocariu

LinkedIn Talent Solutions for Growth Markets | Connecting recruiters with opportunities.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.