3 lucruri bune despre protestele neștiutorilor roșchiști | Tudor Cojocariu

3 lucruri bune despre protestele neștiutorilor roșchiști

Astăzi au avut loc mult-propagatele proteste antiguvernamentale ale comitetului organizat ad-hoc/neîntârziat/surprinzător și de urgență de ceghevarul și ultimul patriotromânmarist rămas în viață, Iura Ivanovici Roșca. E drept că și de data aceasta, românmaristul s-a dovedit a fi mai degrabă ceghevarist, asemenea prințului răsfățat Oleg și mai puțin răsfățatului Mark, mai puțin românmăriști, dar la fel de patrioți ai ”nașăi strannî” precum e și primul.

Am făcut și efortul de a înțelege rațiunea de a ”se exista” în PMAN a tuturor acelor oameni, mulți dintre ei veniți din republică. Nu pun la îndoială faptul că unii chiar știau ce caută acolo și pur și simplu nu mai suportau viața grea pe care o au în general majoritatea moldovenilor de când suntem pe lume. Doar că aceștia nu s-au auzit. Cei care s-au auzit, însă, au făcut un exercițiu de incoerență de invidiat, arătând că mania bilingvismului amnezic taman de la ei pornește. Aceștia au amestecat într-o veselie minciuni, insulte și amenințări, toate expectorate într-o rusă exemplară pe care ultranaționalistul românmarist Roșca a ridicat-o la rang de produs cultural a românului moldovean spălat pe creier.

Lăsând la o parte ironiile, trebuie să remarcăm primul lucru bun pentru societate, dar rău pentru alianță: unii moldoveni încă mai au simț civic și încă nu le e lene să iasă în stradă, fie aceștia comuniști, pepecediști sau rusofoni și dacă știu pentru ce au ieșit ori nu. Acesta este un semn bun pentru o democrație în devenire, ca fenomen. Dar nu și atunci când alternativa țintei protestatarilor sunt alternativa comuniștilor pro-ruși și antieuropeni.

Al doilea lucru bun este că optimist fiind, vreau să cred că Alianța va trage concluziile de rigoare și nu va subestima furia opozanților, dar și a propriilor alegători dezamăgiți în scurta perioadă a lor de guvernare.

Iar al treilea lucru, pe cât de banal, pe atât de plin de semnificații, este că ”vinovații” din ochii revoltaților au avut un singur nume: AIE. Nu PL, nu PLDM, nu PDM, ci AIE, iar asta e un lucru bun.

Anume la acest aspect, consider eu, că ar trebui să lucreze Alianța în viitorul apropiat până să declanșeze campania pentru referendum, la imaginea unitară și solidară a tuturor componentelor ei, pentru a-i recupera cel puțin pe anticomuniști. Desigur, toate acestea, alături de o mobilizare comună a resurselor. În caz contrar, mă tem că vom asista la un nou fiasco al democrației, iar bărboșii de azi ne vor fi coonducătorii de mâine.

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

2 thoughts on “3 lucruri bune despre protestele neștiutorilor roșchiști

  • 22/01/2012 at 4:29 pm
    Permalink

    Proteste de dragul protestelor. E evident că nimeni nu va demisiona… și asta pentru că nimeni mai competent în loc nu are să vină.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.