fbpx

Chicu își “cere scuze” reformulându-și inepțiile

Atunci când am citit că premierul Chicu a avut o întrevedere cu ambasadorul României Ioniță, am crezut inițial că primul a decis să-și ceară scuze de la România. Doar că forma și conținutul anunțului de pe pagina sa a arătat că scopul său a fost de a întări jignirile lansate dăunăzi, reformulându-și inepțiile anterioare.

Nimic bun nu poate ieși dintr-un președinte-pungă

Mai mult decât atât, consilierii săi au cusut această încercare de cosmetizare a șefului lor cu atât de multă ață albă, încât până și fake-news-urile Sputnik-ului par mai reale decât rânjetul fals al premierului. Fals și autosuficient. Autosuficiența sa explică, de altfel, de ce nici nu s-a obosit să poarte mască de protecție. La fel ca superiorul său Dodon, care preferă pungile-calendar în locul măștilor sanitare.

În lipsa unor idei proprii, el preia vechile idei ale agrarienilor (PDiștii actuali) și ale comuniștilor (PSRMiștii actuali), ambele grupări reminiscențe sovietice. Conform acestora, politicienii moldoveni acceptă doar “ingerințe interne” ale altor state doar când aceste ingerințe presupun bani buni de folosit în interese proprii. Altfel, intervențiile publice care se înscriu în albia parteneriatului internațional dintre o entitate-donatoare (a se citi independentă) și o entitate-beneficiară (a se citi dependentă) sunt total inacceptabile și pasibile de “sărituri cu sapa la avioane”.

Pretenții de state-builder cu discurs de parvenit periferic

Prin decizia de a ambala în felul acesta întrevederea sa cu ambasadorul, Chicu demonstrează că se poate și mai rău. În lipsa unor soluții pentru ieșirea din impas, acesta a ales să se poarte ca un personaj periferic, ajuns accidental în fruntea guvernului, crezând că va impresiona pe toată lumea printr-o postare cu ceva mai puține greșeli gramaticale, prin a-i ține locul ministrului Afacerilor Externe la întrevedere și prin refuzul machist de a purta mască în plină pandemie (un măr al discordiei și acesta, apropo).

Dar premierul ”Moldovei echilibrate, democratice și europene” greșește. În schimb, acesta insistă să-și clatine singur fotoliul și așa șubred, hrănindu-și orgoliul cu încurajările unor sovietoizi precum Voronin, Bolea sau Dodon. Totuși, premierul Chicu are și un merit, amintindu-ne tuturor că ține la cetățenia sa română, prin referirea la ”concetățenii săi din ambele țări”.

Sursă imagine: Pagina de FB a lui Ion Chicu

+muzică: Johhny Cash – God’s gonna cut you down

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.