fbpx

Filat ‘cedează’ presiunilor chişinăuienilor şi demarează campania pentru anticipate

În sfârşit, ceea ce trebuia să se termine înainte să se înceapă, s-a întâmplat. Bodiu a fost retras din cursă. Dincolo de beneficiile care îi sunt aduse lui Chirtoacă (nu fără un calcul pragmatic), lucrurile par să se aşeze la locurile lor. Pe parcursul campaniei s-a demonstrat că, de fapt, înaintarea lui Bodiu a fost un experiment personal al premierului, asumat în sfântul spirit de echipă, de către aproape toţi PLDM-iştii (cu excepţia lui Tănase, Godea etc.). Acum, şeful PLDM ‘cedează’ în faţa presiunii chişinăuienilor, consiliat fiind de către bravul său staff, caruia i-a intrat în sarcină să monitorizeze, să tragă concluzii şi să efectueze previziuni asupra deznodământul de la 5 iunie. Nimeni niciodată n-a afirmat că respectivul staff ar fi rău, dimpotrivă, echipa de image-makeri a premierului a fost mereu lăudată şi ridicată în slăvi, uneori în mod exagerat chiar. Aşadar, laudele au fost confirmate.

Este greu să prevedem care va fi reacţia electoratului. Cu siguranţă că mulţi peledemişti au deprins deja un soi de ură la adresa lui Dorin Chirtoacă. Aceştia vor resimţi frustrare pentru o perioadă şi-şi vor găsi alinare în faptul că superiorul lor este „eroul care s-a sacrificat de dragul Alianţei”. Poate fi argumentat şi adevărul acesta, dar asta contează mai puţin pentru alegerile locale şi mai mult pentru alegerile anticipate parlamentare care vor urma, cel mai probabil, în toamnă. Atunci imaginea de erou care se sacrifică pentru binele naţiunii (după ce el însuşi n-a vrut să-l susţină pe Chirtoacă) va fi exploatată la maxim. Or, este absolut evident din discursul celor doi verzi de pe panouri că aceştia n-au avut iniţial intenţia de a se retrage, ci au fost forţaţi de circumstanţe să o facă. Să nu uităm că premierul abia a revenit de la întâlnirea cu oficialii europeni, iar UE nu doreşte dispariţia AIE. Asta trebuie să înţeleagă cetăţenii.

Aşadar, semnalul este clar. PLDM cedează Primăria în favoarea PL şi se pregăteşte de anticipate, când va lupta în primul rând cu PDM. Show must go on.

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

8 thoughts on “Filat ‘cedează’ presiunilor chişinăuienilor şi demarează campania pentru anticipate

 • 06/05/2011 at 2:23 pm
  Permalink

  Foarte bine gandita miscarea. cedezi o piesa, ca sa castigi joaca..

  Reply
 • 06/05/2011 at 2:39 pm
  Permalink

  E si normal. O miscare strategica. Ce e rau in asta? Cineva vrea cu tot dinadinsul sa diminueze influenta PLDM-ului in societate. Dar caderea PLDM-ului nu inseamna cresterea PL-ului sau a PDM-ului. Mai degraba cresterea PCRM. Asa ca bravo ! echipei de experti. Iar voi o sa ******* oricum. Daca e laie trebuia sa fie bălaie si invers.

  Reply
  • 06/05/2011 at 4:53 pm
   Permalink

   Sergiu, nu cred că ţi-am dat motive să vorbeşti urât. În rest, argumentarea ta logică îşi are rostul. Nu am de gând să neg. Nu-i doresc rău PLDM-ului aşa cum îl ştiam la început. Singurul pericol pe care l-am sesizat de mai multe ori ţine de apropierea sa de comunişti. În rest, să crească mari image-makerii premierului.

   Reply
 • 06/05/2011 at 10:05 pm
  Permalink

  Concurenţa trebuia să fie în orice caz, dar în folosul AIE. concurenţa să fie bine gîndită pentru a cîştiga actualul primar, care a prins simpatie din parte unui număr mare de oameni. Sunt pentru d.Dorin – Doamne ajută.

  Reply
  • 07/05/2011 at 2:44 pm
   Permalink

   De acord, Ivan, concurenta trebuia sa fie asa cum zici tu, in folosul AIE, adica un candidat al AIE si altul al comunistilor. Sa castige cel mai bun!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.