#Plahadon, un antimoldovean notoriu. Pe 30 iulie, la Chisinau se protesteaza

După mai multe introduceri dramatice din partea europenilor, dar și mai multe victimizări patetice din partea guvernanților noștri, coaliția de centru-dreapta din Parlamentul European a venit cu o reacție dură în privința introducerii votului mixt. Picătura care a umplut paharul a fost faptul că puterea a ignorat cu desăvârșire opoziția, societatea civilă, diaspora organizată, o parte considerabilă a cetățenilor și, nu în ultimul rând, Comisia de la Veneția.

În declarație, Partidul Popular European și Alianța Liberalilor și Democraților Europeni, care formează de ceva vreme o coaliție la nivel european, au folosit următoarele formulări deosebit de ferme și rare pentru limbajul obișnuit al oficialilor de asemenea nivel:  ”În loc să crească nivelul de trai în țară și calea cetățenilor spre prosperitate, PD + PSRM, conduși de liderul lor Plahotniuc, au ales să întărească autocrația”, „În timp ce credem că trebuie investigată orice nelegiuire și că cei responsabili trebuie să fie aduși în fața justiției, avem preocupări și îndoieli majore că sistemul judiciar moldovenesc, controlat de Plahotniuc și alianța PDM-PSRM, va putea asigura o investigație transparentă, un proces echitabil sau un verdict imparțial”, ”Conducerea PDM-PSRM a lui Plahotniuc a pus în pericol unele dintre marile realizări ale RM din ultimii ani și a făcut ca țara să nu mai fie campionul Parteneriatului Estic”.

Prin această poziționare fără precedent, majoritatea parlamentară din PE a aplicat o palmă pe obrazul gros al guvernării, eufemistic vorbind, desființând toate balivernele ”proeuropene” ale acesteia, demonstrând că partenerii noștri vestici nu-s nici proști, nici orbi, iar răbdarea lor are și ea limite. Deși previzibilă și îndreptățită, solicitarea majorității parlamentare către Comisia Parlamentară de a sista finanțările pentru RM, îi va înrăi și mai mult pe bandiții de la putere, care se vor răzbuna tot pe cetățeni, prin întărirea autocrației la instaurarea căreia lucrează de ceva vreme.

Da, ar fi fost bine să contrasemneze și Partidul European Socialist, aflat în opoziție la nivel european. Da, ar fi fost bine să existe alte pârghii de a ține în frâu abuzurile guvernării. Da, ar fi fost bine ca moldovenii să beneficieze în continuare de statutul de ”campion al Parteneriatului Estic”. Dar este rău. Iar noi, cu ce avem, cu aceea defilăm. Iar pentru că #Plahadon, acest mutant al tranziției eșuate prutonistrene, nu are măsură și continuă să minimalizeze gravitatea situației, invocând motive ”politice” și de ”comunicare” la nivel european, este cazul să protestăm în continuare. Un nou protest se anunță pentru duminică, 30 iulie, ora 12, în fața Parlamentului de la Chișinău, la care vor participa opoziția extraparlamentară, societatea civilă și ceilalți cetățeni revoltați. Între timp, noi, cei care ne aflăm în afara orașului, putem distribui această imagine. Profil, cover, timeline și toate celelalte.

3 comments to #Plahadon, un antimoldovean notoriu. Pe 30 iulie, la Chisinau se protesteaza

 • Transilvania  says:

  Sa zicem ca pica Dodon si Plahaniuc.. a fost Snegur, Lucinsky, Voronin, Filat, Plaha-Dodon… tot un oligarh stalinist-statalist v-a veni si dupa astia ca Rep Molotova doar de din astia poate fi condusa sau inca n-ati observat asta ?

 • Transilvania  says:

  Si ia uitati-va la ce nivel AFRICAN e Rep Molotova.. de cati ani credeti ca e nevoie pentru ca Rep Molotova sa ajunga la un salar mediu net de 500 euro ? 20-30 ani ? Dar la 1000 euro net ? Minim 50 de ani ? Trebuie oare sa fi un geniu al economiei sa intelegi ca Rer Molotova e moarta din pc de vedere economic, ca e un stat falit esuat ratat din pc de vedere economic ? In detalii nici nu are rost sa intru..

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage
  Salar mediu net in mana 2017

  Suedia – 2465 euro
  Germania – 2265 euro
  Franta – 2157 euro
  Anglia – 1960 euro
  Italia – 1725 euro
  Spania – 1718 euro
  Portugalia – 846 euro
  Polonia – 762 euro
  Ungaria – 648 euro
  Romania – 518 euro
  Rusia – 484 euro
  Bulgaria – 413 euro
  Serbia – 391 euro
  Kasakhstan – 346 euro
  Belarus – 314 euro
  Rep Moldova – 200 euro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ucraina – 185 euro

  • Tudor Cojocariu  says:

   In primul rand, as fi preferat sa va autentificati cu numele real, ca sa purtam un dialog de la egal la egal.
   In privinta opiniei dvs. privind incapacitatea populatiei dintre Prut si Nistru de a construi un stat, sunt de acord. Desi nu e nevoie de acordul meu pentru ca lucrurile sa stea anume asa. Totusi, asta nu inseamna ca responsabilii pentru aceasta stare de fapt nu trebuie trasi la raspundere legala. Sau, cel putin, la una politica.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>