Tineri basarabeni au depus flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut

 

Motto:„Nu vă vărsaţi lacrimi pe

 mormintele eroilor, ci mai

 curând slăviţi-i în cântece aşa

ca faima numelui lor să rămână

un ecou prin legenda veacurilor”

 (Regina Maria a României)

Coroana1Reprezentanţi ai Ligii Studenţilor Basarabeni din Bucureşti (LSB Bucureşti) au participat la ceremonia de comemorare de la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Bucureşti, de Ziua Eroilor. La 28 mai pomenim eroii români căzuţi în cele două războaie mondiale şi în Războiul de Independenţă.

În cadrul evenimentului au participat reprezentanţi ai Preşedinţiei, Guvernului, Parlamentului şi alte oficialităţi, reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale, jurnalişti și elevi.

Pe tot parcursul desfăşurării festivităţii, garda de onoare aNicu, Tudor si Dorin3 - m Ministerului Apărării şi Forţele Aeriene ale Armatei Române au omagiat Eroul Necunoscut prin trecerea la verticală a Mormântului şi survolarea spaţiului aerian. Generalul de armată (r) Marin Dragnea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, a ţinut să mulţumească tuturor celor prezenţi la ceremonie specificând faptul că în această zi comemorăm eroii căzuţi la Măreşti, Mărăşeşti, Oituz, Ţiganca, în lagărele de exterminare din Carelia; eroii Revoluţiei din Decembrie 1989  şi alţi ostaşi români care au murit luptând. La întrebarea Ce semnificaţie are Ziua Eroilor? domnul Ilie Schipor, director adjunct al Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor ne-a răspuns că eroul, în cea mai largă accepţiune, la români şi la alte popoare, este în general ostaşul căzut în luptă, cetăţeanul patriei care îşi jertfeşte viaţa pentru îndeplinirea unui ordin sau din conştiinţa că prin gestul şi fapta sa, va induce o atitudine pozitivă în rândul camarazilor, va da un curs şi sens favorabil acţiunilor în care este angajat. Înfiinţarea în anul 2004 a Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor, ca urmare a stabilire cadrului legal privind regimul mormintelor  şi operelor comemorative de război, a dat un imbold incontestabil promovării cultului eroilor la români, mărturie în acest sens fiind proiectele realizate în ţară şi în străinătate. Promovarea cultului eroilor este, în continuare, o necesitate pentru societatea românească, activitate în care, alături de Oficiu şi Ministerul Apărării Naţionale, trebuie să se implice instituţii fundamentale ale statului, în special Şcoala şi Biserica.

DSC02638Evenimentul s-a încheiat printr-o ceremonie de depunere de flori unde studenţii basarabeni au avut onoarea de a participa alături de instituţii ale statului român.  

Să ne amintim că Platon, marele filozof al Greciei antice, considera că un erou se naşte din dragostea unui zeu pentru o nemuritoare sau din dragostea unui muritor pentru o zeiţă. Eroismul este un mod de a fi în care toate gândurile derivă dintr-un sens unitar al vieţii, incluzând deopotrivă misiunea sacră şi profană. 

             Autor: NICU ŢÎBRIGAN

Foto: LSB București

2ostasiMonumentul primplan

copilasigeneral Dragneaoficiali1oficiali armata1oficiali armata2ostasiostasi2ostasi3ostasi4ostasi5parada1parada2parada3parada4

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

2 thoughts on “Tineri basarabeni au depus flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut

 • 12/05/2010 at 5:24 am
  Permalink

  Va felicit!
  Nu multi romani au asemenea preocupari, si ma bucur ca un basarabean a fost prezent la o asemenea manifestare, şi mai ales ca ati facut publice imaginile de mai sus.
  Dupa nume s-ar parea ca va cunosc.
  Va doresc sanatate si sa va mentineti in continuare spiritul national treaz.

  Cu respect,
  V.B.

  Reply
 • 12/05/2010 at 5:43 pm
  Permalink

  Va multumesc, doamna Balescu.
  Sunt multi asemeni mie si colegilor mei.
  Si va asigur, numarul lor creste in stanga Prutului.
  Cu respect,
  Tudor

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.