fbpx

„UE vine la tine acasă!” a ajuns în liceul Ion Creangă din Chişinău (foto)

COMUNICAT. Joi, în data de 22 decembrie, liceul „Ion Creangă” din Chişinău a găzduit un training organizat pentru mai mulţi membri ai Euroclubului din instituţia respectivă de învăţământ. Aceştia au participat la o serie de exerciţii în urma cărora elevii şi-au dezvoltat abilităţile de comunicare, de cooperare şi de lucru în echipă.

De asemenea, elevii au avut o întâlnire non-formală cu ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu, în cadrul căreia a fost abordat subiectul aderării R. Moldova la Uniunea Europeană, mecanisme şi paşi care necesită a fi făcuţi pentru accelerarea procesului. Au fost identificate şi anumite nevoi privind implicarea civică a elevilor, existând un potenţial imens care se impune a fi valorificat prin intermediul unor activităţi de cunoaştere şi dezvoltare personală.

Prin această acţiune, Asociaţia pentru Integrare Europeană a dat startul şi campaniei de informare în liceele din R. Moldova, în urma cărora elevii vor acumula informaţii privind instituţiile şi politicile UE, dar şi a locului republicii noastre în politica de extindere a Uniunii.

Proiectul a fost implementat de către Asociaţia pentru Integrare Europeană, în parteneriat cu liceul „Ion Creangă”, Euroclubul liceului, Asociaţia Euro 26 România şi Centrul de Informare al Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul modulului pentru elevi al programului „UE vine la tine acasă!”, susţinut de Asociaţia „Convergenţe Europene” din România.

Departamentul de Comunicare al Asociaţiei pentru Integrare Europeană

Tudor Cojocariu

LinkedIn Talent Solutions for Growth Markets | Connecting recruiters with opportunities.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.