La Chișinău va avea loc dezbaterea cu genericul ”UE vine la tine acasă!” | Tudor Cojocariu

La Chișinău va avea loc dezbaterea cu genericul ”UE vine la tine acasă!”

COMUNICAT. În perioada 25-27 noiembrie, Asociaţia pentru Integrare Europeană va organiza o nouă acţiune din cadrul programului UE vine la tine acasă!, constând din 2 componente, respectiv o dezbatere publică privind aderarea R. Moldova la UE şi un training pentru tinerii jurnalişti moldoveni.

Dezbaterea va avea loc la Casa Cunoştinelor (Maison de Savoir) din Chişinău (str. Căpriana, nr. 50, Bloc C, ASEM), începând cu ora 10:00 şi va reuni experţi în integrare europeană, relaţii internaţionale, precum şi oficiali reprezentând R. Moldova şi Delegaţia Uniunii Europene.

Sunt ateptaţi mai mulţi participanţi la dezbatere, inclusiv jurnalişti, ONG-işti şi studenţi.

Training-ul va fi susţinut de către 2 experţi în jurnalism de la Televiziunea Română în zilele de 26 şi 27 noiembrie. În cadrul activităţilor, participanţii vor putea beneficia de pe urma transferului de know-how a jurnaliştilor din statul vecin privind jurnalismul european, triunghiul editorial, tehnici de abordare, facilităţile oferite de instituţiile europene, documentarea online despre instituţiile europene şi altele.

Scopul proiectului constă în sporirea capacităţilor tinerilor jurnalişti în domeniul jurnalismului european, precum şi promovarea valorilor europene şi ale democraţiei, înţelegerea procesului de integrare europeană şi a locului R. Moldova în politica europeană de vecinătate.

Proiectul este implementat de către Asociaţia pentru Integrare Europeană, cu susţinerea Asociaţiei „Convergenţe Europene” din România şi reprezintă modulul pentru jurnalişti din cadrul Programului „UE vine la tine acasă!”.

Departamentul de Comunicare al Asociaţiei pentru Integrare Europeană

Tudor Cojocariu

Development enthusiast | Marketing uplifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.