fbpx

Tudor Cojocariu

Senior Account Executive @ LinkedIn | Advising Central & Eastern European businesses on Learning & Development

SocialCiviceDe revolta

#BoicotReferendum. Niste unionisti aserviti PD-PSD, uniti impotriva drepturilor omului si a UE

În timp ce societatea românească, instituțiile europene și o mulțime de alte entități (sau aici și aici) care au de a face cu apărarea drepturilor omului vuiesc revoltate împotriva ideii de a face un referendum împotriva unor drepturi fundamentale, niște unioniști aserviți frăției transPrutice PD-PSD s-au trezit că e important să participăm la viața socio-politică din România. Și nu oricum, ci lansând niște mesaje antidemocratice, antieuropene, discriminatorii și pro-regimul corupt al PSD aflat vremelnic ”la butoane”, vorba poporului. Sau ”la treucă”, vorba aceluiași popor. Până și social-democrații europeni, familia din care fac parte dubioșii corupți din actualul PSD, i-a criticat pe socialiștii români pentru organizarea referendumului.

Păi dacă-ți spune atâta lume că ești beat, de ce refuzi să te culci? Sau, revenind la titlul acestui articol, de ce-l ajuți be bețiv să stea-n picioare? Răspunsul ne apare de data aceasta și mai clar decât ne apărea atunci când aceeași unioniști manifestanți au criticat guvernul condus de Dacian Cioloș, sau când au distras atenția de la violențele împotriva protestatarilor de la Chișinău. De data aceasta, aceleași asociații ale unor unioniști fundamentalist-conservatori înțeleg să se implice în viața social-politică a României prin reluarea mesajelor pline de ură din discursul analfabetei Viorica Dăncilă, prin care i-a mințit pe oficialii europeni chiar la Brussels.

Nu s-au implicat când sute de mii de oameni protestau împotriva corupției în țară și în diasporă. Nici atunci când zeci de mii au fost gazați și bătuți la București de jandarmii supuși PSDiștilor. Dar se implică acum, demonstrând incoerență față de propriile atitudini anti-rusești, lipsă de responsabilitate față de oamenii cărora li se adresează și lipsă de viziune în privința viitorului RM. Sigur, ei spun că nu susțin PSD-ul, ci doar referendumul. Dar ei nu ne pot înșela. La fel cum nu ne poate înșela nici Dăncilă, care crede că-i va înșela pe foștii ei colegi din Parlamentul European, spunându-le ba că PSD susține, ba că nu susține referendumul. Dar noi vedem că anume PSD a decis ca votarea să dureze, în mod excepțional, 2 zile, taman pentru a asigura prezența de 30% necesară validării.

Păi cine mai ești și pe cine mai reprezinți tu, atunci când vii cu îndemnuri identice cu cele ale propagandei putiniste, desfășurată activ în întreaga regiune? Asta ca să nu mai vorbim despre calitatea ta umană, atunci când argumentul tău suprem pentru participarea la referendum este că tu însuți ai fost ”creat de o femeie și un bărbat și așa trebuie să fie, iar propaganda homosexualilor trebuie oprită”? Păi cum rămâne cu homosexualii unioniști? Lor nu te adresezi, în calitatea ta de portavoce a unor grupuri de unioniști manifestanți?

Cred că oamenii care au ieșit în conferința de presă de ieri ar trebui să mediteze cu privire la rolul și rostul lor și, poate să-și schimbe denumirile organizațiilor în Unioniști vs drepturile omului sau Unioniști contra homosexualilor. Sau, și mai concret, Unioniști împotriva valorilor europene. Iar apoi să se lase de asumarea falsă a reprezentării unioniștilor, dacă au de gând să le cânte-n strună regimurilor corupte și iliberale din regiune, Kremlinului și în special frăției corupte transPrutice PD-PSD. Măcar să fie sinceri cu noi și cu ei înșiși. Așa ar fi corect.

Iar în privința referendumului, vă îndemn să vă documentați din surse le din acest articol, dar și din oricare altele care vă par relevante și să votați conform propriilor principii și valori. Eu, unul, voi boicota pentru prima oară în viața mea un scrutin, întrucât: prețuiesc drepturile tuturor oamenilor, respect intimitatea oricărui om, cele 36 de milioane de euro date pe referendum ar fi putut fi date pentru rezolvarea unor probleme reale ale familiilor române, abuzul care se încearcă a fi introdus în Constituție există deja în Codul penal, nu se va schimba nimic, sunt proeuropean, vreau ca poporul român să nu se facă de râsul lumii civilizate, vreau ca cetățenii români, oriunde ar fi ei, să demonstreze că sunt parte a civilizației moderne europene, nu a marasmului putinist care ni se impune prin acest referendum.

politicieni din PSD, ALDE RO, PNL, PMP fac propagandă pentru referendum în biserica, cu spatele la altar

tot ce trebuie să știi despre referendum

află dacă vei merge la referendum ori nu

#staiacasa de referendum

argumentele lui Vlad Alexandrescu, fost ministru al culturii

de ce Starea Nației boicotează referendumul 

+ muzică Johnny Cash – God’s Gonna Cut You Down

Tudor Cojocariu

LinkedIn Learning Solutions for businesses in Central and Eastern Europe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.