fbpx

Diaspora va conta și mai mult în turul II. Detalii despre votarea în Irlanda

Câteva minute sau ore de răbdare în diaspora, pentru 4 ani în care vom fi ceva mai mândri de cine suntem

Scrisoare care demonstreaza ca votarea este considerata essential travel

Turul II al acestei campanii electorale a scos la suprafață un nou șir de dovezi că, unul dintre candidații la funcția de președinte nu se ridică nici pe departe la nivelul așteptărilor noastre. Acesta ne-a amenințat cu datul la bot, ne-a zis că suntem paraleli cu realitățile și aspirațiile moldovenilor rămași în Republica Moldova (deși a pierdut și în multe regiuni ale republicii), a jignit în nenumărate rânduri femeile și grupurile vulnerabile și/sau minoritare, a cerut și primit sprijin extern din Rusia putinistă, a furat și a mințit fără încetare.

Vedeți hyperlinkurile pentru un refresh, în cazul în care nu sunteți hotărâți să mergeți la vot duminică, 15 noiembrie 2020.

De cealaltă parte, avem o candidată care a crescut foarte mult ca om politic pe parcursul acestor ani, care și-a confirmat bunele intenții, integritatea, capacitatea de a construi în jurul unor idei comune. Dar mai ales, după nenumărate dezamăgiri, a reușit să ne redea speranța că și Republica Moldova ar putea deveni cândva un stat dezvoltat și demn de a se alătura comunității statelor europene.

Chiar dacă diaspora a demonstrat pe 1 noiembrie că n-are nevoie de prea multe îndemnuri pentru a-și îndeplini nobila datorie de a vota, este vital ca diaspora să se mobilizeze pentru a-i motiva și pe cei de acasă. Acum este și mai important decât în turul I, ca toți cei care nu se simt reprezentați de #Kremlinovici, să se echipeze cu măști, mănuși, pixuri, act de identitate și răbdare, pentru ca următorii 4 ani să fim ceva mai mândri de cine suntem.

Cum va vota diaspora din Irlanda pe 15 noiembrie în turul II

Grafic votare 15 noiembrie Irlanda turul II în baza numelor de familie

Și de această dată, în Irlanda vom avea 4 secții de votare, dintre care 3 în Dublin (localizate în aceeași clădire) și una în Limerick. În Dublin vom vota în incinta Royal Dublin Society (RDS) Main Hall 1, Merrion Road, Ballsbridge, Dublin 4, D04 AK83 (va fi doar o intrare speciala pe teritoriul RDS destinată participanților la vot), iar în Limerick vom vota la Shannon Rowing Club, Sarsfield Bridge.

Pentru a fi siguri că evităm reproșurile din partea poliției irlandeze, este foarte important să avem la noi (pe telefon sau pe hârtie) această scrisoare care demonstrează că, Guvernul Irlandei consideră deplasarea noastră la vot drept essential travel. Așa a fost și data trecută, doar că am prezentat altă scrisoare, evident.

Și în această duminică vom vota conform unui grafic prestabilit în baza numelor de familie. Acesta a funcționat foarte bine, iar respectarea lui a dus la aprobarea votării în turul II. Să fim mândri de asta, dar și de faptul că am reușit să respectăm regulile pe vreme de pandemie: măști, pixuri personale, dezinfectarea mâinilor/mănuși, distanțare. Așa va fi și acum, doar că mai ușor, având experiența anterioară a ”noului normal”. Vedeți aici normele pentru fluidizarea votării.

Se așteaptă o participare și mai mare la vot, prin urmare, fiecare dintre noi trebuie să se asigure că nu îngreunează nicidecum procesul. Având în vedere că, în turul I diaspora noastră a respectat cu strictețe regulile sanitare impuse de țările-gazdă, avem motive să fim optimiști și în turul II.

Totuși, unii dintre concetățenii noștri n-au apucat să voteze din cauza aglomerației. De aceea, trebuie să ținem cont de acest lucru, să ne respectăm reciproc și să ne mișcăm rapid.

Actele de identitate în baza cărora vom putea vota sunt aceleași: pașaportul (inclusiv expirat), buletinul de identitate (doar valabil și cu fișă de însoțire) și livretul de marinar.

Ne vedem la vot, de data asta în număr și mai mare!

Sursă imagine: Sergei Gapon/Getty Images

+ Muzică: Soundgarden – Rusty Cage

Tudor Cojocariu

LinkedIn Learning Solutions for businesses in Central and Eastern Europe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.